Casher inn 51 millioner kroner

Avtroppende Europris-sjef Pål Wibe solgte torsdag 1,6 millioner aksjer i Europris. Dermed casher han inn 51,5 millioner kroner.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 17.23
Oppdatert 31. jan. 2020 klokken 09.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
JOBBYTTE: Europris-sjef Pål Wibe tar over som konsernsjef i XXL i løpet av første halvår. Foto: Iván Kverme

En gang i løpet av første halvår overtar Europris-sjef Pål Wibe jobben som konsernsjef i XXL. Samme dag som Europris la frem kvartalstall, benyttet han muligheten til å selge unna 1,6 millioner aksjer i lavpriskjeden.

Det gjør at Wibe casher inn 51,5 millioner kroner. Etter nedsalget eier konsernsjefen fortsatt 408.572 aksjer i Europris, som etter torsdagens sluttkurs er verdsatt til 13 millioner kroner.

«Jeg håper i løpet av våren å gå fra å være konsernsjef til styremedlem i selskapet, og synes da gjenværende beholdning av Europris-aksjer er et mer naturlig nivå. Utover det ingen kommentar», skriver han i en SMS til TDN Direkt.

Det seneste året har Europris aksjen klatret 33 prosent på Oslo Børs, og gitt en avkastning på 43 prosent inkludert utbytter.

Da det ble kjent at Wibe slutter som Europris-sjef i starten av januar uttalte han følgende til Finansavisen:

«Jeg føler at jeg sier mer ja til XXL enn nei til Europris, siden jeg har fått lov til å tilby meg å stille som styremedlem i Europris. Jeg liker sport og jeg har alltid synes at XXL-konseptet har vært unikt. Selv om det har vært mye motvind den seneste tiden tror jeg at utviklingen kommer til å snu og det synes jeg er en spennende utfordring».

Dagen da jobbytte ble annonsert steg XXL-aksjen 11 prosent, mens Europris falt 4 prosent.