Andreas Hofstad kaster seg inn i XXL

Andreas Hofstad kjøpte 185.000 aksjer i XXL like før selskapet leverte en elendig kvartalsrapport og stupte på børsen.

SUKSESSINVESTOR: På få år har Andreas Hofstad bygget opp en stor formue i aksjemarkedet. Nå satser han på kursoppgang i XXL. Foto: Kjell A. Olsen

Er bunnen i ferd med å falle ut i XXL? Nei, tror privatinvestor Andreas Hofstad (24), som er kjent for å investere i skadeskutte selskaper. Noen dager før sportskjeden la frem en elendig kvartalsrapport, kjøpte investoren 185.000 XXL-aksjer, som etter dagens kurs er verdt 1,8 millioner kroner.

Basert på gjennomsnittskurser (VWAP), har Hofstad en kostpris på om lag 11,60 kroner pr. aksje. Etter kurshavariet forrige fredag, korrigerte XXL-aksjen opp 7,4 prosent til 10,40 kroner mandag formiddag. Investoren er foreløpig i tap på sitt XXL-veddemål.

Finansavisen lyktes ikke mandag med å få en kommentar fra Hofstad.

Self-made

Han forvalter pengene sine gjennom investeringsselskapet CMDC, som hadde et overskudd på 4,4 millioner kroner i 2018. Ved utgangen av året var balansen på nesten 30 millioner kroner, hvorav nesten alt var egenkapitalfinansiert.

Som 12-åring fikk investoren fra Trondheim 2.000 kroner av sin mor for å lære seg aksjemarkedet. Etter hvert investerte han egne oppsparte midler, og som 19-åring bikket formuen én million etter restruktureringen av SeaBird Exploration.

Majoriteten av pengene er imidlertid tjent på spillselskapet Funcom, hvor han fortsatt sitter på verdier for i underkant av 13 millioner kroner.

Investoren har også tjent gode penger på Bank Norwegian og Monobank – mens forbrukslånsbanker fortsatt var attraktivt.

«Alle» kutter

I løpet av helgen har mange av byens meglerhus kommet med nye analyseoppdateringer på XXL etter den skuffende kvartalsrapporten. Pareto Securities kutter kursmålet fra 11 til 9 kroner, og opprettholder en «hold»-anbefaling.

«Vi forventer at første kvartal også vil bli tøft med en like-for-like-vekst på minus 13 prosent og pressede marginer. Videre tror vi på en emisjon på 200 millioner kroner, i tillegg til reparasjonsemisjonen på 100 millioner kroner som er garantert av Altor», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Også ABG Sundal Collier og Arctic Securities nedjusterte kursmålet, til henholdsvis 12 og 10 kroner.