Olav Nils Sunde har lagt inn bud på konkursboet i Gresvig

Gresvig skylder Olav Nils Sunde 600 millioner kroner. Nå har investoren lagt inn et bud på store deler av konkursboet.

PÅ KJØPEREN: Tidligere eier, Olav Nils Sunde, har lagt inn et bud på konkursboet i Gresvig. Størrelsen på budet er ikke kjent. Foto: Espen Kvalheim

Onsdag formiddag meldte Dagens Næringsliv at tidligere eier, Olav Nils Sunde, har lagt inn et bud på konkursboet i Gresvig.

– Jeg kan bekrefte at vi har innlevert et betinget tilbud om å kjøpe store deler av konkursboet med en del forbehold. Så vil tiden vise om vi får tilslag eller ikke, sier finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde.

Ifølge Paulsen knytter disse forbeholdene seg til leiekontrakter, ansatte, leverandører og driften.

– Vi har sagt til bostyrer hva vi tenker å eventuelt gjøre med boet hvis vi får tilslag og da er det opp til han å håndtere dette videre, sier han.

– Hva lyder budet deres på?

– Det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier finansdirektøren.

Ifølge bostyrer Håvard Wiker i advokatfirmaet Ro Sommernes er det ikke kommet noen konkurrerende bud enda.

– Vi er i dialog med flere interessenter, men så langt har vi kun mottatt et bud. Størrelsen på budet vil jeg foreløpig ikke kommentere, sier han.

Er største kreditor

Gresvig Retail Group gikk konkurs med en samlet gjeld på 1,1 milliarder kroner, hvorav Olav Nils Sunde er største kreditor med 600 millioner kroner utestående. 

«Vi vurderer vår posisjon først og fremst som kreditor, og hva vi gjør videre vil avhenge av hva som er den beste løsningen for å få dekket inn mest mulig av det utestående lånet», uttalte Paulsen nylig.

Nest største kreditor er DNB med et lån på rundt 500 millioner kroner. Storbanken har uttalt at det har god sikkerhet for lånet.

Etter konkursen skrev Finansavisen at Olav Nils Sunde vurderer å kjøpe boet gjennom holdingselskapet O.N. Sunde.

I konkurrerende medier er det også blitt spekulert i om aktører som XXL og Sport Outlet har vurdert å kjøpe hele eller deler av boet.

– Vi kan av naturlige årsaker ikke kommentere hvordan vi forholder oss til pågående prosesser, sier XXL-styreleder Hugo Maurstad i oppkjøpsfondet Altor.

Tapssluk

Den gamle storheten Gresvig har de seneste årene slitt tungt i et svært utfordrende sportsmarked. Sunde-familien har dermed spyttet inn over én milliard kroner i sportskjeden, for å holde hodet over vann.

I fjor ble det besluttet å legge ned kjedene G-Sport og G-Max og omprofilere butikkene til Intersport.

Konkursen i Gresvig ble begrunnet med et for høyt kostnadsnivå og forpliktelser knyttet til driften som ikke anses som bærekraftige. Den omfatter alle konsernets 95 egeneide butikker, mens 100 franchisebutikker ikke er omfattet av konkursen.

I 2018 omsatte kjeden for 3,5 milliarder kroner, mens driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på minus 232 millioner kroner. Resultatet før skatt var på minus 613 millioner kroner.

Mange fordeler

I forrige uttalte partner Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder til Finansavisen at det er mange fordeler med å slå et selskap konkurs.

«Fordelen med en konkurs, hvis forrige eier ønsker å drive virksomheten videre, er at man kan kvitte seg med de lokalene man ikke lenger ønsker, og i Gresvig er butikkstrukturen en stor utfordring. I tillegg får man redusert antallet ansatte til et antall man har behov for uten lange og omfattende prosesser», sa han.