Footway har lagt inn bud på alle aksjene i Sportamore

Den svenske nettbutikken Sportamore har falt som en stein på børsen det seneste året. Nå har Footway lagt inn et bud på hele selskapet.

BUD: Konsernsjef Daniel Mühlbach i Footway har lagt inn et bud på alle aksjene i Sportamore. Foto: Johan Paulin
Handel

Nettbutikken Footway har lagt inn et bud på alle aksjene i Sportamore, som er Nordens største nettbutikk for sportsutstyr. Styret i Sportamore stiller seg positive til budet på 45,28 svenske kroner pr. aksje, som tilsvarer en prising på 439 millioner kroner.

Budet innebærer en premie på 27,5 prosent sammenlignet med Sportamores sluttkurs på Stockholm-børsen fredag.

– Oppkjøpet skaper et større kundegrunnlag, et bredere sortiment og bedre driftsmuligheter, som igjen vil bidra til høyere vekst og lønnsomhet, sier konsernsjef Daniel Mühlback i Footway i en pressemelding.

Børsjuling

For å finansiere oppkjøpet skal Footway gjennomføre en emisjon på 400 millioner svenske kroner. Betalingen til Sportamore vil både skje gjennom kontanter og oppgjør i aksjer.

Ifølge Mühlback vil kostnadsbesparelsen være på rundt 100 millioner kroner ved å slå sammen selskapene.

Det seneste året har Sportamore-aksjen fått hard medfart på børsen og er ned nesten 55 prosent. Footway har til sammenligning «bare» falt med 21 prosent, og prises til 967 millioner svenske kroner.

Mandag ettermiddag klatret XXL 4,71 prosent til 12 kroner, og det kan tilsynelatende virke som om transaksjonen i Sverige var kursdrivende for sportskjeden.

sportamore
breaking
Nyheter
Handel
Børs