Christiania Belysning legger ned halvparten av butikkene

Lampekjeden Christiania Belysning legger ned 21 av sine 40 butikker. Rundt 50 ansatte rammes av nedleggelsene.

MØRKT: Lampekjeden Christiania Belysning må ta grep. Foto:NTB Scanpix
Handel

– Vi stenger 21 av våre 40 butikker. Butikkene som legges ned, er de som har manglende lønnsomhet og mindre kundetrafikk, sier administrerende direktør Maiken Skirstad Mo i Christiania Belysning til NTB.

Hun sier at nedleggelsene i hovedsak kommer utenfor det sentrale Østlandet. Ingen av kjedens tre butikker i Oslo blir lagt ned.

– Vi mottar varer blant annet fra produsenter i Europa og har høye logistikkostnader forbundet med dette. Det er dyrt å frakte varer til enslige butikker som ligger langt unna andre butikker, sier Mo.

Det var Nettavisen som først skrev om nedleggelsene.

Rundt 50 ansatte mister jobben som følge av nedleggelsene.

– Dette handler om at varehandelen er i endring. Vi har lenge jobbet med en restrukturering som handler om å videreutvikle oss som den ledende lyseksperten i Norge. Vi har vært lønnsomme tidligere, men handlemønstrene er endret, og netthandelen vokser. Dermed er ikke folk like avhengige av å dra til sin lokale lampebutikk, sier Mo.

(©NTB)

Nyheter
Handel