<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

McDonalds stenger i store deler av Europa - aksjen stiger

    Publisert 25. mars 2020 kl. 15.00
    Oppdatert 25. mars 2020 klokken 15.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord
    TØFFE TIDER: I resturantbransjen. Også for McDonalds. Foto: PASCAL GUYOT

    Hamburger-giganten McDonalds opplyser onsdag om at de stenger alle restaurantene i Italia, Storbritannia, Frankrike og Spania på grunn av coronaviruset.

    I USA holdes det fortsatt åpent i stor grad, men kun med drive-thru, utlevering og take-away. McDonalds opplyser at 95 prosent av sjappene i Kina går som normalt nå, mens nær sagt alle restaurantene i Japan er åpne.

    McDonalds varsler at det er umulig å regne på konsekvensene økonomisk av coronaviruset, men frykter at det vil bli merkbart.

    I Norge holder kjeden åpent, med føringer fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. McDonalds oppfordrer til å bruke drive-thru eller hjemlevering der det er tilgjengelig.

    Aksjen til McDonalds var blant meglerhusets Jefferies' favoritter. Den har falt 13,5 prosent i år. Den siste uken er aksjen derimot opp 16 prosent nesten. I åpningshandelen onsdag løftes aksjen 5,18 prosent til 170,31 dollar.