ABG Sundal Collier og Kepler Cheuvreux oppjusterer etter refinansiering

Både ABG Sundal Collier og Kepler Cheuvreux jekker opp anbefalingen på XXL. Førstnevnte meglerhus tror at estimatene begynner å nærme seg bunnen.

REFINANSIERT: XXL har rodd i land en refinanseringspakke med bankene og skal hente 400 millioner kroner i ny egenkapital. Foto: NTB Scanpix
Handel

Onsdag var det full fart i XXL-aksjen etter at selskapet børsmeldte at refinansieringen med bankene var sikret og det skal gjennomføre en emisjon på 400 millioner kroner. Kursen endte opp hele 85 prosent til 8,7 kroner. 

Påfølgende dag falt aksjen litt over 5 prosent, og flere meglerhus var ute med analyseoppdateringer. ABG Sundal Collier jekket opp anbefalingen fra «hold» til kjøp, samtidig som kursmålet ble hevet fra 12 til 15 kroner.

En kombinasjon av ny ledelse og et mer konsolidert sportsmarked gjør at analytikerne tror at estimatene er svært nær en bunn.

Forsiktige optimister

Også Kepler Cheuvreux oppdaterte regnearkene i går, og satte anbefalingen på «hold» med kursmål 9 kroner, fra tidligere «under vurdering».

«Den refinansierte balansen vil gi nok likviditet gjennom 2020 selv i et lockdown-scenerio hvor månedlig salg er ned med 30 prosent år-over-år. På lengre sikt er vi forsiktige optimister. Markedskapasiteten vil falle radikalt og konsumentforbruket vil med tiden ta seg opp. Likevel foretrekker vi andre retail-selskaper frem til vi får ytterligere trygghet rundt farten i innhentingen», skriver meglerhuset.

Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet sto deres kunder for 68 prosent av handelen i XXL-aksjen onsdag. Totalomsetningen i aksjen var på 119 millioner kroner.

xxl
kepler cheuvreux
abg sundal collier
Nyheter
Handel
Børs