Petter Stordalen selger forlagene i Danmark og Sverige

Petter Stordalens Strawberry Publishing selger forlagene i Danmark og Sverige til Bonnier Books.

SELGER FORLAG: Petter Stordalen. Foto: NTB Scanpix
Handel

Stordalen bekrefter selv salget til VG. Han startet satsingen i Danmark og Sverige henholdsvis høsten og vinteren 2019. Det ble altså ikke lange eventyret med bøker i nabolandene. Tross at Stordalen forteller at omsetningen har vært god.

– Bonnier har vært vår største konkurrent. Derfor er det ekstra morsomt at vi kom i mål med dem. Det er ingen man respekterer mer enn dem man har kriget hardest med, sier Stordalen, som er hovedeier i Strawberry Publishing, til avisen.

VG skriver at Stordalen nå trenger kapitalen til å satse i Norge. Forlaget vil satse mer digitalt. Selskapet distribuerer til lydbokselskapene Storytel og Fabel blant annet.

– Bokbransjen er midt i en voldsom digitalisering som vil kreve alt vårt fokus i Norge, og derfor føles det naturlig å overlate stafettpinnen i Sverige og Danmark til Bonnier som er ledende også på det feltet, sier Stordalen.

Coronakrisen har rammet hotellkongen knallhardt. Som eier av Choice-hotellene, deleier i Ving og  aksjonær i Hurtigruten har han en gjeld på ti milliarder, skrev NRK nylig.

– Jeg har en uke som jeg helst ikke vil ha igjen. Jeg svetter om natten og sover dårlig. Det som skjer er at jeg ser inn i et svært svart hull av alt det som så bra ut, sa Stordalen på Lindmo-programmet som ble sendt 1. mai.

Han har uttalt på sin egen podkast Stormkast at målet er at alle selskapene hans skal komme gjennom krisen. 

Kapital anslo at Stordalen hadde en nettoformue på 26 milliarder kroner i 2019.