Nettbutikk firedoblet tapene – måtte ta stor coronasmell

Netthandelsselskapet bokførte 57,8 millioner svenske kroner i lagernedskrivninger i første kvartal, knyttet til coronaviruset.

CORONAEFFEKT: Boozt tapte i første kvartal fire ganger mer enn i samme periode i fjor, etter å ha tatt store nedskrivninger i perioden knyttet til coronaviruset. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Handel

Det svenske nettbutikkselskapet Boozt tapte 79,9 millioner svenske kroner i første kvartal i år. I samme periode i fjor gikk selskapet med et underskudd på 20,2 millioner.

Firedoblingen av underskuddet kom til tross for at netto inntekter ble økt med 7,5 prosent til 766,0 millioner svenske kroner.

Nettbutikken Boozt.com hadde en netto inntektsvekst på 0,7 prosent i perioden, mens outletvirksomheten Booztlet.com hadde en inntektsvekst på hele 112 prosent.

Coronasmell

Årsaken til den kraftige økningen i tapene er ekstraordinære lagernedskrivninger på 57,8 millioner knyttet til coronaviruset.

Tidligere i år, som følge av virusutbruddet, har selskapet varslet at justert driftsresultat i perioden ville bli på mellom minus 57 og minus 63 millioner kroner, og at lagernedskrivninger på 58 millioner ville inngå i tallene.

Regnskapet nå viser et justert driftsunderskudd på 61,0 millioner, altså innenfor intervallet til Boozt. For ett år siden var dette resultatet minus 11,3 millioner.

Justert driftsmargin var minus 8,0 prosent, mot minus 1,6 prosent i første kvartal 2019.

STORE LAGERNEDSKRIVNINGER: Adm. direktør i Boozt, Hermann Haraldsson. Foto: Boozt

Ny guiding

For hele 2020 ser selskapet nå en økning i netto inntekter på mellom 10 og 20 prosent. Justert driftsmargin for helåret anslås til mellom 1 og 3 prosent.

Tidligere har selskapet kastet sin opprinnelige 2020-guiding på grunn av coronaviruset. Opprinnelig anslo Boozt en omsetningsvekst på mellom 15 og 20 prosent.

Den justerte driftsmarginen skulle opprinnelig forbedres fra fjorårets, som var på 3,2 prosent.

Aksjen er ned 1,7 prosent i Stockholm torsdag formiddag. Hittil i år er den imidlertid opp 18 prosent.

Johan H. Andresen og familiens selskap Ferd står oppført med en eierandel på drøyt 8 prosent i Boozt, pr. 30. april. Verdane Capital har i overkant av 5 prosent.

Boozt

(Mill. SEK)1. kv./201. kv./19
Driftsinntekter766,0712,4
Driftsresultat−87,8−21,0
Resultat etter skatt−79,9−20,2
  • Svensk nettbutikk for klær grunnlagt i 2007.
  • Adm. direktør er Hermann Haraldsson.
  • Børsnotert i Stockholm.
  • Omsatte i 2019 for 3,4 milliarder svenske kroner.
  • Omfatter nettbutikkene Boozt.com og Booztlet.com samt butikkene Booztlet og Beauty by Boozt i Danmark.
  • Fokuserer på utvalgte skandinaviske og internasjonale merkenavn for menn, kvinner og barn.