McDonald's med inntektskollaps – bunnlinjen skuffet

Fortsatt ingen gjenåpning av restauranter i starten av tredje kvartal.

KVARTALSTALL: Konsernsjef i McDonald's Chris Kempczinski presenterer tallene for andre kvartal. Foto: Bloomberg
Handel

McDonald's legger frem tallene for andre kvartal før Wall Street åpner tirsdag. Utviklingen  følger første kvartal, som var preget av lavere omsetning og bunnlinje.

Inntektskollaps, men likevel over forventning

Omsetningen endte på 3,76 milliarder dollar, mot 5,41 milliarder dollar året før, en nedgang på 30 prosent. Det var likevel bedre enn analytikernes forventning på 3,68 milliarder dollar, ifølge Refinitiv-konsensus.

Fast-food kjeden hadde på forhånd varslet at det globale salget falt med 30 prosent i andre kvartal etter at flere restauranter måtte stenge dørene i kjølvannet av pandemien.

99 prosent av restaurantene i USA forble åpne for drive-through og hjemlevering i andre kvartal.

Optimistisk konsernsjef

Resultatet etter skatt kom inn på 483,8 millioner dollar, noe som tilsvarer 0,65 dollar pr. aksje. I tilsvarende periode året før fikk selskapet en bunnlinje på 1.516,9 millioner dollar, tilsvarende 1,97 dollar pr. aksje.

Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat pr. aksje på 0,74 dollar, noe som betyr at McDonald's skuffet analytikerne.

«Gjennom vår historie har McDonald's demonstrert det strategiske framsynet som er nødvendig for å posisjonere vår virksomhet for fremtiden. Vår sterke tilstedeværelse med drive-through og investeringene vi har gjort i levering og digitalt de siste årene har tjent oss godt gjennom disse usikre tidene», sier konsernsjef Chris Kempczinski.

Startet ikke neste kvartal med gjenåpning

Tredje kvartal startet med at selskapet satte planene om gjenåpning på vent etter en kraftig økning i nye smittetilfeller flere steder i USA. Åpningen ble 2. juli utsatt med 21 dager. 

Aksjen faller 2,6 prosent til 196,1 dollar i etterhandelen på Wall Street. Hittil i år har den lagt på seg 1,8 prosent, mens den har klatret 8,2 prosent de siste tre månedene.