7-Eleven kjøper 4.000 bensinstasjoner

Japanske Seven & I Holdings, som eier 7-Eleven, kjøper Marathon Petroleum-eide Speedway for 21 milliarder dollar, tilsvarende 192 milliarder kroner.

Japanske Seven & i Holdings (SVNDF), som eier 7-Eleven, kjøper Marathons-eide Speedway for 21 milliarder dollar, tilsvarende 192 milliarder kroner. Med sine 21.000 nærbutikker er Seven & i den største nærbutikkjeden i Japan, og eier i tillegg rundt 9.800 butikker i USA og Canada. Selskapet har vurdert å ekspandere videre utenlands og med oppkjøpet av Speedway ville det japanske selskapet øke med rundt 4000 butikker og gi virksomheten i USA et løft, heter det i pressemeldingen fra selskapet. Med denne avtalen ville 7-Eleven ha tilstedeværelse i 47 av de 50 mest befolkede metroområdene i USA, bemerket selskapet i en pressemelding. – Denne avtalen vil gi oss muligheten til å fortsette å vokse og diversifisere vår tilstedeværelse i USA, spesielt i midtvest og på østkysten, uttaler styreleder og CEO i 7-Eleven president, Joe DePinto. Bakgrunnen for salget er at Marathon Petroleum i fjor høst ifølge CNN kunngjorde at det ønsket å selge Speedway. Det kom etter at Elliott Management presset Marathon til å dele opp selskapet i tre selskaper.
Handel

Med oppkjøpet av Speedway vil det japanske selskapet, Seven & I Holdings (SVNDF), øke med rundt 4.000 butikker i USA.

– Denne avtalen vil gi oss muligheten til å fortsette å vokse i USA, spesielt i midtvesten og på østkysten, uttaler styreleder og CEO i 7-Eleven president, Joe DePinto ifølge CNN.

Seven & I Holdings-aksjen falt på det meste over 8,0 prosent på børsen i Tokyo, før den endte dagen med en nedgang på 5,7 prosent.

Presset til salg

Bakgrunnen for salget er at Marathon Petroleum i fjor høst, ifølge CNN, kunngjorde at det ønsket å selge Speedway. Det kom etter at investorene presset på for at Marathon skulle dele opp selskapet i tre selskaper.

Med sine 21.000 nærbutikker er Seven & I den største nærbutikkjeden i Japan, og selskapet  eide fra før i tillegg rundt 9.800 butikker i USA og Canada.

Etter oppkjøpet vil 7-Eleven være til stede i 47 av de 50 mest befolkede storbyområdene i USA, heter det i pressemeldingen.

7-eleven
marathon oil
Nyheter
Handel
Børs