Tidenes beste lønnsomhet

Kid-aksjen spratt opp over 6 prosent etter at interiørkjeden økte driftsresultatet fra 86 til 176 millioner kroner i andre kvartal.

STERK STYRING: Konsernsjef Anders Fjeld i Kid har navigert elegant gjennom coronakrisen og økte både topp-og bunnlinjen kraftig i andre kvartal. Foto: Kid
Handel

– Vi er veldig stolte over tallene, sa Kid-sjef Anders Fjeld under kvartalspresentasjonen torsdag.

Og det har han god grunn til å være. I andre kvartal steg Kids inntekter fra 429 til 661 millioner kroner, mens like-for-like-veksten kom inn på 23,6 prosent.

Lønnsomheten var også særdeles god og interiørkjeden la frem et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 176 millioner kroner. Aldri før har Kid levert et så høyt driftsresultat.

Til sammenligning var EBITDA på 86 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Helt nederst i regnskapet satt interiørkjeden igjen med 62 millioner kroner, opp fra 1,8 millioner i samme periode i fjor.

Kuttet kostnader

Den gode lønnsomheten skyldes blant annet ekstraordinære kostnadsbesparende tiltak som permitteringer og redusert reise- og møteaktiviteter, skriver Kid i kvartalsrapporten.

Selskapet har blant annet spart 23,5 millioner kroner på å permittere ansatte og reise mindre. Og når interiørhungrige nordmenn/svensker med mye tid i hjemmet kjøper varer som aldri før sier det seg selv at lønnsomheten blir god.

I andre kvartal fikk Kid en bruttomargin på 61,9 prosent, mot 62,6 prosent i samme periode i fjor. Nedgangen skyldtes at selskapet hadde en gunstig valutaeksponering i fjor.

Kid

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Driftsinnteker660,5429,7
Justert EBITDA176,085,8
Resultat før skatt78,44,4
Resultat etter skatt62,01,8

Kid skriver i rapporten at det ikke venter store utfordringer knyttet til vareflyt fremover. Det kan imidlertid endre seg hvis coronasituasjonen vedvarer og øker i styrke.

Kursvinner

Selv om omsetningstallene allerede var kjent i markedet, føyk Kid-aksjen opp 6,1 prosent til 79,60 kroner torsdag. Siden bunnoteringen midt under den verste coronastormen er kursen opp 147 prosent og fra nyttår er verdiene opp 60 prosent.

Største aksjonær i Kid er Bjørn Rune Gjelsten, som eier aksjer for 808 millioner kroner. Av andre privataksjonærer er Egil Stenshagen stor med verdier for 117 millioner kroner.

Øyvind Mossige i Sparebank 1 Markets er en av analytikerne som har truffet blink med anbefalingen av Kid. Han har et kursmål på 95 kroner, og har kommet med flere positive analyseoppdateringer under coronakrisen.

– Vi forventer å øke EBITDA for 2020 med mellom 5 og 10 prosent, og inntjeningen pr. aksje med 10-20 prosent. Turnaround-caset Hemtex er en suksess og våre estimater for andre halvår er konservative, sier analytikeren.