XXL til værs etter DNB-analyse

Ole Martin Westgaard i DNB Markets har lenge vært skeptisk til XXL. Nå sier han kjøp og XXL-aksjen spratt opp nesten 14 prosent på analysen.

KJØP: DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard jekker opp XXL-aksjen til kjøp med kursmål 25 kroner. Foto: Iván Kverme
Handel

DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard har lenge vært svært skeptisk til XXL-aksjen, men mandag gjorde han en helomvending, noe som sendte kursen opp nesten 14 prosent til 22,20 kroner.

I en fersk analyse oppjusterer han anbefalingen fra «hold» til kjøp, samtidig som kursmålet løftes fra 24 til 25 kroner. 

Meglerhuset viser tre scenarioer i analysen, hvor «bull»-caset er 36 kroner pr. aksje, mens «bear»-caset er 15 kroner.

«Vi forventer at XXL vil levere sterke tredjekvartalstall og vi ligger inne med estimater som er rundt 30 prosent over konsensus på EBITDA. Aksjen vil dra nytte av fortsatt solid salgsvekst som er signalisert gjennom retailstatistikk, sterkt nettsalg, høyere markedsandel og positive «staycation»-effekter», skriver Westgaard i analysen.

Løfter estimatene

Ifølge analytikeren impliserer kursmålet på 25 kroner en prising på 7,5 ganger EV/EBITDA på 2021-estimater og P/E på 22. Til sammenligning er historisk forward P/E på 21.

Westgaard venter at XXL skal omsette for 3,05 milliarder kroner i tredje kvartal, opp 23 prosent sammenligning med tilsvarende periode i fjor. Han estimerer videre en like-for-like-vekst på 19 prosent.

DNB Markets tror at EBITDA vil komme inn på 424 millioner kroner, med en bruttomargin på 38 prosent. EBITDA-estimatet for 2020 er dratt opp med 5 prosent i analysen.

«Selv om XXL har sagt at det forventer et mer normalisert salg på sikt, tror vi sportskjeden har medvind inn i andre halvår. Vi mener også at Gresvig avventer godkjenning fra Konkurransetilsynet er gunstig for XXL», skriver meglerhuset.

xxl
dnb markets
Nyheter
Handel
Børs