Svikt for Fjellräven-distributør Fenix Outdoor Norge

Salget av merker som Fjellräven og Primus stupte med 20 prosent for Fenix Outdoor Norge i fjor.

FÅMÆLT: Fenix Outdoor Norge-sjef Jon Arne Schjetne ønsker ikke å kommentere omsetnings- og resultatsvikten i fjor. Foto: Finansavisen
Handel

Fenix Outdoor Norge distribuerer varemerkene Fjellräven, Primus, skomerket Hanwag og Brunton-kompass i Norge.

Virksomheten har i en årrekke generert solide marginer. For årene 2017 og 2018 ble det avsatt utbytter i det norske datterselskapet på til sammen 85 millioner kroner til eierne, svenske Fenix Outdoor.

I fjor sank omsetningen i Norge med 20 prosent til 112 millioner kroner, mens driftsresultatet viste en nedgang på 24 prosent til 18,1 millioner. Daglig leder i Fenix Outdoor Norge, Jon Arne Schjetne, ønsker ikke å kommentere årsaken til svikten.

– Det står i vår årsberetning, sier Schjetne.

– Der står det kun at omsetning og resultat sank; ikke årsaken til nedgangen?

– Det er alt vi ønsker å si. Vi kommenterer ikke tallene ytterligere.

IKKE LIKE POPULÆR SOM TIDLIGERE? Fjällräven Kånken. Foto: Finansavisen

To Fjellräven-butikker i Norge

Her til lands finnes det to Fjellräven Brand Stores; en på Karl Johans gate i Oslo og en i Stavanger sentrum.

– Vi selger produktene våre til disse to butikkene, og i tillegg til noen kjeder og til enkeltstående butikker, sier Schjetne.

I årsberetningen står det at covid-19 forventes å skape redusert inntjening i 2020. Fenix Outdoor Norge har redusert kostnadene og foretatt permitteringer av ansatte. I tillegg følges utestående fordringer enda tettere enn tidligere.

– Vi opplevde bråstopp i en periode, men det hele tok seg opp igjen gjennom sommeren og ut over høsten. Hvordan utviklingen blir i 2020 som helhet vet vi ikke ennå, sier Schjetne.

Fjoråret ble avsluttet med et årsresultat på 14,4 millioner kroner, og det er avsatt et utbytte på 10 millioner kroner til eierne. Største eier i Fenix Outdoor er Nordin-familien (etterkommere etter Fjellrävens grunnlegger Åke Nordin) med rundt 35 prosent. Øvrige store eiere er Bestseller-eier Anders Holch Povlsen og ODIN Forvaltning.

Fenix Outdoor Norge

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter112,3139,6
Driftsresultat18,123,8
Resultat før skatt18,524,2
Årsresultat14,418,6
Fenix Outdoor Norge
Fjellräven
Jon Arne Schjetne
friluftsliv
Primus
Nyheter
Sport
Handel