Pareto Securities: – Aksjen kan slå til med en ny rekordnotering

Verdien på Kid har doblet seg hittil i 2020. Analytiker Gard Aarvik tror kursfesten fortsetter og jekker opp kursmålet.

KJØP: Analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities jekker opp kursmålet på Kid-aksjen. Foto: Privat
Handel

Pareto Securities hever kursmålet på Kid-aksjen  fra 105 til 120 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

God vekst

– Vi tror de kommer til å oppleve god vekst i årene som kommer, spesielt i Sverige, sier analytiker Gard Aarvik til Finansavisen.

Han mener Kid har lyktes med flere ting i Norge som selskapet nå forsøker å implementere i Sverige, og trekker i den anledning frem gode produkter og evnen til å gjennomføre strategien.

– Hjem og interiør er en kanal med sterk vekst, og der har Kid vist en god evne til å ta markedsandeler. I Norge har ledelsen satset mer på inspirasjonsfokus enn produktfokus, noe som har gitt gode resultater, sier Aarvik til Finansavisen.

Tirsdag omsettes aksjen for 96 kroner, opp 2,8 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 3,9 milliarder kroner. Verdien på selskapet har doblet seg hittil i år, og i forrige uke ble det satt ny kursrekord da aksjen var oppe i 96,60 kroner intradag.

Fortjent kursoppgang

– Det er fortjent. Kid var lenge en aksje som ikke ble priset som fortjent med tanke på marginene og veksten de leverer. En sterk kontantgenerering og gode utbytter vil kunne løfte aksjekursen ytterligere, sier analytikeren.

I Norge ventes det at husholdningenes disponible inntekt skal øke i årene som kommer, med fortsatt lave renter. 

– Samtidig får man innstramminger i boliglånsforskriften som gjør at mindre av nordmenns inntekter skal gå til nyboligkjøp eller betjening av renter og avdrag, alt annet like. Det tror vi øker andelen som skal brukes på diskresjonær varehandel, hvilket vil gagne Kid og drive veksten videre, avslutter Aarvik.

I begynnelsen av oktober offentliggjorde Kid salgstall for tredje kvartal. Interiørkjeden økte omsetningen fra 654 millioner kroner i tredje kvartal 2019 til 729 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Like-for-like-veksten var på 16,6 prosent.

Den norske virksomheten omsatte for 470 millioner kroner i kvartalet mens inntektene til svenske Hemtex endte på 251 millioner svenske kroner.

Interiørkjeden legger frem tredjekvartalsrapporten 5. november.

pareto securities
kid
Gard Aarvik
Nyheter
Handel
Børs
Aksjeanalyse