Sterk pandemivekst for Zalando

Økt netthandel som følge av pandemien og et partnerprogram med fysiske butikker bidro til at Zalando vokste kraftig i tredje kvartal.

KURSHOPP: Zalando-kursen steg rundt 10 prosent på torsdag, og er nå opp 17 prosent hittil i år- Foto: Bloomberg
Handel

Zalando, Europas ledende digitale plattform for kjøp av mote, kan vise til eksepsjonelt sterk og lønnsom vekst i tredje kvartal. Brutto varevolum (GMV) økte med 29,9 prosent til 2,5 milliarder euro, mens omsetningen la på seg 21,6 prosent og landet på 1,8 milliarder euro. Justert EBIT viser 118,2 millioner euro, opp fra 6,3 millioner euro i samme kvartal i fjor.

– Det er særlig den økte etterspørselen som følge av coronapandemien samt våre partnerprogram som driver den sterke veksten, sa Zalandos finansdirektør David Schröder på en pressekonferanse onsdag morgen.

Zalando

(Mill. euro)3.kv./203.kv./19
Driftsinntekter1.849,81.521,1
Justert EBIT118,26,3

Bestseller først ut i Norge

Programmet innebærer at fysiske butikker som sliter som følge av coronapandemien kan selge produktene sine direkte til Zalandos over 35 millioner online-kunder. For å støtte butikkene har Zalando frem til slutten av første kvartal 2021 fraskrevet seg alle provisjoner for partnere som benytter programmet. Netthandelsgiganten lover dessuten å betale ut til butikkene så raskt som mulig.

– Vi har nå 2.000 butikker tilknyttet programmet. Det er ti ganger så mange som for ett år siden. Fra 1. november har vi utvidet programmet til også å omfatte butikker i Danmark, Norge og Finland, sa Schröder på pressekonferansen.

Danske Bestseller, som står bak merkevarene Vero Moda, Only, Vila og Jack & Jones, blir en av de første partnerne i Norge.

– Fem nye land kommer til i 2021. Målet er å tredoble antall tilknyttede butikker til neste år, sier Schröder.

RETTER SEG MOT FYSISKE BUTIKKER: – Vi har nå 2.000 butikker tilknyttet programmet, sier David Schröder, finansdirektør i Zalando. Foto: Zalando

Oppjusterer 2020

Som følge av et sterkt tredje kvartal, og med julehandelen foran seg, har Zalando oppjustert sine forventninger til 2020 som helhet. Selskapet forventer nå at brutto varevolum vil øke med 25-27 prosent og at omsetningen vil øke med 20-22 prosent i 2020. EBIT ventes å havne på mellom 375 og 425 millioner euro.

Zalando har besluttet å gi alle sine 14.000 ansatte en bonus på 500 euro.