Kursfest i Kid

Hadde du fulgt Kid-anbefalingen til Øyvind Mossige i mai hadde pengene blitt doblet. I samme periode har Bjørn Rune Gjelsten blitt en halv milliard kroner rikere.

BIKKET MILLIARDEN: Formuen til Bjørn Rune Gjelsten eser ut som følge av spinnvill kursutvikling i coronavinneren Kid. Nå er Kid-aksjene hans priset til over én milliard kroner. Foto: Brian Cliff Olguin
Handel

I slutten av mai rykket SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige ut med en «bull»-analyse på Kid  med kursmål på 90 kroner. Til Finansavisen uttalte han at at aksjen var priset altfor lavt.

På det tidspunktet ble aksjen omsatt for 52 kroner og var ansett som «kjedelig» med dårlig likviditet og få analytikere med dekning. 

I overkant av seks måneder senere har aksjen klatret til 100,5 kroner, og de som fulgte Mossiges råd har nesten doblet pengene sine.

Siden Mossige ropte kjøp til sine kunder har majoritetseier Bjørn Rune Gjelsten hatt en papirgevinst på en halv milliard kroner, og nå er aksjene hans priset til over milliarden. 

Det kommer på toppen av et nedsalg på 325 millioner kroner i slutten av mai – angivelig for å skape bedre likviditet i aksje. Disse aksjene er i dag verdt 500 millioner.

Kraftig vekst

Etter knallsterke tredjekvartalstall torsdag spratt aksjen opp nesten 5 prosent. Omsetningen i kvartalet økte fra 626 til 729 millioner kroner, mens like-for-like-veksten kom inn på 16,8 prosent. 

Også lønnsomheten var god med et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 214,5 millioner kroner, mot 144 millioner i fjor. Interiørkjeden fikk en bruttomargin på 63,1 prosent, opp 3,6 prosentpoeng.

– Tallene snakker for seg selv, med rekordhøye inntekter, solide bruttomarginer og sterk kostnadskontroll, sier Øyvind Mossige.

Tallene snakker for seg selv
Øyvind Mossige, SpareBank 1 Markets

Suksess i Sverige

I 2019 kjøpte Kid opp svenske Hemtex som et «turnaround»-case. Det har vist seg å være en suksesshistorie. Lønnsomheten har tatt seg betydelig opp siden den gang og i tredje kvartal bidro Hemtex med et EBITDA-resultat på 64,5 millioner kroner.

Allerede nå har den svenske interiørkjeden passert 2021-målet om en 12-måneders rullerende EBITDA justert for IFRS 16-effekter på over 100 millioner kroner.

GOD ANALYSE: Analytiker Øyvind Mossige i SpareBank 1 Markets traff med anbefalingen av Kid. Foto: Iván Kverme

– Hemtex er også foran skjemaet for å nå 2023-målet på 150 millioner kroner i EBITDA. Det er også verdt å legge merke til at det skal satses hardt i Finland og Estland med henholdsvis 20 og åtte nye butikker de neste fem årene. Det gir potensial for ytterligere 100 millioner kroner i omsetning, sier Mossige.

Kid

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter729,0625,9
Driftsresultat129,860,8
Resultat før skatt120,148,7
Resultat etter skatt94,736,2

Utbyttefest

En ting som overrasket analytikeren var at Kid skal betale ut et halvårlig utbytte på 5,8 kroner pr. aksje i november. På forhånd ventet Mossige en sjekk på 2,5 kroner pr. aksje.

– Sannsynligvis vil Kid overgå vårt inntjeningsestimat på 8 kroner pr. aksje for 2020. Det ser også ut til at estimatene for 2021 og 2022 er konservative på både vekst og bruttomarginer, sier han.