Goldman gjør helomvending

Goldman Sachs spådde kursfall og anbefalte å selge H&M-aksjen. Nå har finansgiganten snudd helt om.

BRA OKTOBER: Hennes & Mauritz oppnådde salgsvekst igjen på det britiske markedet i oktober, på sammenlignbar basis. Her en H&M-butikk i London. Foto: Bloomberg
Handel

Goldman Sachs har oppjustert anbefalingen for Hennes & Mauritz fra «selg» til «kjøp» og høynet kursmålet for klesgigantens aksje fra 165 til 210 svenske kroner, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

H&M-aksjen stiger i 12-tiden tirsdag rundt 4,5 prosent til rundt 184 svenske kroner i Stockholm-handelen.

Kontroll på salget

Finansgiganten peker i en analyse på at H&M har kontroll på sine salgsaktiviteter og at selskapets priskutt i oktober bekrefter en positiv trend man så allerede før coronapandemien.

Priskuttene var dessuten mindre enn på samme tid i fjor.

Ifølge nyhetsbyrået viser Goldman også til at Hennes & Mauritz returnerte til salgsvekst på sammenlignbar basis på det britiske markedet i forrige måned. Siden har den andre smittebølgen med coronavirus imidlertid ført til nye nedstengninger.

Vekst på internett

Meglerhuset vurderer at H&Ms netthandelsvirksomhet vil stå for cirka 28 prosent av selskapets totale omsetning inneværende år.

På lengre sikt, frem mot 2024, venter Goldman Sachs at netthandelen vil bidra med 4–5 prosents sammenlignbar omsetningsvekst pr. år.

Meglerhuset venter også en driftsmargin på rundt 10 prosent i denne perioden, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

h&m
hennes & mauritz
goldman sachs
salg
coronapandemien
priskutt
storbritannia
klessalg
smittebølge
coronavirus
nedstengninger
lockdown
netthandel
nettbutikk
driftsmargin
Nyheter
Handel
Børs
Aksjeanalyse