<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL må stenge butikkene – Østerrike stenger ned igjen

XXL må stenge butikkene i Østerrike nok en gang. Etter å ha lempet på coronarestriksjonene inn mot julen, strammer landet inn igjen. 

    Publisert 26. des. 2020 kl. 17.01
    Oppdatert 26. des. 2020 klokken 17.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    STENGER: Østerrike stenger ned nok en gang, og XXL må stenge alle butikkene. Foto: Christopher Sandøy

    Flere restriksjoner trådte i kraft i Østerrike på lørdag. Blant annet vil bare matvarebutikker og apoteker få holde åpent fram til 17. januar. 

    Da Østerrike stengte ned i november førte det til at XXL måtte stenge butikkene sine i landet.

    Sportsselskapet børsmeldte tidligere at Østerrike planla en ny nedstengning, men nå har den blitt igangsatt noen dager før opprinnelig planlagt.

    «XXL overvåker situasjonen nærme og vil igangsette flere tiltak for å redusere kostnader under perioden. De finansielle effektene er ventet å være små», skriver XXL i børsmeldingen. 

    I tredje kvartal omsatte sportskjeden for 138 millioner kroner i Østerrike, og EBITDA-bidraget var bare på 6 millioner kroner. Hittil i år har XXL tapt 9 millioner kroner på driften, mens tilsvarende tall var på 15 millioner kroner i fjor. 

    XXL har syv butikker i Østerrike og har planer om å bygge opp et sentrallager utenfor landets hovedstad for å forbedre logistikken. 

    Vaksiner ankommet

    De første vaksinedosene ankom landet fra Belgia via Tyskland, ifølge myndighetene i landet. De rundt 10.000 dosene ble sendt til et lager i Wien.

    Vaksineringen i Østerrike starter søndag, som i mange andre EU-land. Statsminister Sebastian Kurz sa han venter en tredje smittebølge i Europa tidlig i 2021, før testing og vaksinering vil lette på trykket.