<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets venter svak laksepris i første halvår

Ifølge DNB Markets vil lakseprisene holde seg svake i første halvdel av 2021. Meglerhuset nedgraderer samtidig anbefalingen av Bakkafrost.

    Publisert 25. jan. 2021 kl. 09.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    LAKS: Meglerhuset DNB Markets venter at lakseprisene vil holde seg lave det første halvåret av 2021. Foto: Dreamstime

    Ifølge en sektorrapport søndag venter DNB Markets at lakseprisen vil holde seg svak i første halvår av 2021, skriver TDN Direkt.

    Økt biomassekapasitet i Norge i 2020, god vekst i fjøren og redusert etterspørsel har ført til at oppdrettere har holdt tilbake 2020-volumer, som vil bli tatt ut i første halvår 2021.

    – En fullstendig normalisering i samfunnet er mindre sannsynlig for de neste par kvartalene, og vi venter nå at lakseprisen vil holde seg svak i første og andre kvartal før en innhenting i andre halvår av 2021, skriver sjømatanalytiker Alexander Aukner ifølge TDN.

    Meglerhuset gjentar Lerøy Seafood, Austevoll Seafood og Atlantic Sapphire som sine favoritter i sektoren. 

    Bakkafrost   nedgraderes til hold fra kjøp.

    DNB Markets fortsetter å se en god risk/reward i Lerøy Seafood   med en sterk balanse og ventede operasjonelle forbedringer fremover. Austevoll Seafood ses på som et derivat av lerøy hvor selskapet ekskludert Lerøy handler til en negativ verdi, som meglerhuset mener er grunnløst, ifølge TDN.

    Videre er Atlantic Sapphire   ventet å ta ned risikoen i sin forretningsmodell betydelig over de neste 6-12 månedene.