<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stengebonanza på Østlandet – varsler permitteringer og stenger over 100 butikker

Butikker i hele Oslo-regionen er stengt som følge av mutantvirus-utbruddet, og det varsles store permitteringer. – Dramatisk situasjon, sier arbeidsministeren. 

    Publisert 25. jan. 2021 kl. 14.21
    Oppdatert 25. jan. 2021 klokken 14.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 315 ord
    STENGER: Flere kjeder stenger butikkene som følge av mutantviuset. Foto: NTB/FA/Elkjøp

    Regjeringen besluttet i helgen at alle kjøpesentre og de fleste butikker de aktuelle kommunene er nødt til å stenge som følge av utbruddet av den engelske virusvarianten.

    – Det er en dramatisk situasjon for mange bedrifter og arbeidstakere. Regjeringen skal raskt vurdere hvordan vi kan gjøre situasjonen enklere, også for bedriftene, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

    Alle butikker må stenges, med unntak av matbutikker, apotek, bensinstasjoner og dyrematbutikker. Vinmonopolet ble først besluttet stengt, men så snudde regjeringen og åpnet det igjen.

    Store permitteringer

    Som følge av nedstengningen har blant annet butikkjeden Nille varslet at rundt 300 av deres ansatte i deres 80 stengte butikker vil bli permittert.

    – Så får vi håpe dette er kortvarig. Det er veldig kjedelig, selv om vi har stor forståelse for at dette skjer og tar vårt ansvar, sier daglige leder Kjersti Hobøl i Nille til Nettavisen.

    Rundt 300 ansatte omfattes, ifølge Hobøl. De jobber nå med å få opprettet en nettbutikk, som ifølge selskapet kan være oppe om få dager.

    Også Kid Interiør permitterer rundt 300 personer i sine 38 butikker. Elkjøp stenger 27 butikker i det samme området, men har kun varslet mulige permitteringer.

    Det jobbes med å finne alternativ jobb til de ansatte, opplyser Elkjøp i en pressemelding. Rundt 280 av de 400 aktuelle ansatte har allerede blitt sysselsatt for å ta hånd om blant annet netthandel og varetelling.

    Stengt ut uka i første omgang

    I første omgang gjelder stengningen ut denne uken, fram til søndag 31. januar, avhengig av hvordan smitteutbruddet utvikler seg. Totalt er det nå påvist 25 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset i Nordre Follo.

    Arbeidsministeren sier at regjeringens mål fortsatt er å hjelpe sunne bedrifter gjennom coronakrisen, som allerede har medført store bølger av permitteringer siden mars i fjor.

    – Det er forskjellige måter å gjøre dette på, og vi ser på forskjellige løsninger. Vi har tett kontakt med både næringsorganisasjonene og fagforeningene om dette, sier Røe Isaksen.

    (©NTB)