Aksjen steg 93 prosent før Elon Musk tvitret

Full krig mellom shortere av Gamstop-aksjen og investorer på diskusjonsforumet Reddit.

Handel

Gamstop, som er en butikkjede innen dataspill og tilhørende utstyr, har vært i vinden de siste dagene. Mandag steg aksjen nye 92,7 prosent og sendte børsverdien på selskapet forbi 10 milliarder dollar. 

Etter tirsdagens handel hadde aksjen steget 278 prosent de fire siste handelsdagene. Og etter at Elon Musk tvitret litt kryptisk om Gamestop, smalt aksjen opp nye 50 prosent i etterhandelen tirsdag.

Forumyndling

Gamstop har vært en yndling på WallStreetBets, på diskusjonsforumet Reddit, der hundrevis har anbefalt å kjøpe aksjen etter at investorer har veddet mot aksjen og gjort aksjen til den mest shortede aksjen på New York-børsen. Det hele har ifølge Marketwatch nærmest utviklet seg til en krig.

Innlegg på diskusjonsforumet Reddit har bidratt til å sende aksjen videre rett opp og sendt shorterne inn i en skikkelig skvis.

Tirsdag bidro også investoren Chamath Palihapitiya med mer bensin til bålet. Han tvitret også hva han hadde gjort (kjøpt call opsjoner for 115.000 dollar) og pang så smalt aksjen videre opp.