Shortkrigen fortsetter – aksjen opp 125 prosent

Krigen fortsetter mellom investorene på diskusjonsforumet Reddit og investorer og hedgefond som har shortet Gamstop-aksjen.

Handel

Hedgefondet Melvin Capital skal ifølge Bloomberg være hardt rammet, etter at shorten i Gamestop-aksjen ble knust tirsdag. Men Melvin Capital er også short to andre aksjer som har steget kraftig, og det gjør hodepinen enda verre. 

Men Melvin Capital er ikke alene i short-skvisen. Samlet er det shortet aksjer i Gamestop for 21,6 milliarder dollar, tilsvarende over 185 milliarder kroner, som tirsdag også tilsvarte mer enn det dobbelte av børsverdien på selskapet.

Shorterne vedder på at selskapet, som er verdens største forhandler videospill og tilhørende programvare og utstyr, med 5.509 fysiske butikker i USA og en rekke land, er en potensiell ehandelsstaper, mens aksjonærene tror selskapet kan bli en stor ehandelssuksess.

Børsraketten Gamestop

Tirsdag steg Gamestop-aksjen 92,7 prosent på New York-børsen. Onsdag fortsetter aksjen opp 125 prosent i førhandelen. 

På det meste onsdag formiddag har aksjen vært opp opp over 136 prosent, til 350,44 dollar. Tirsdag sluttet aksjen på 147,98 dollar, noe som da verdsatte selskapet til 10,3 milliarder dollar. Men det var i går. I dag kan det gå mot en ny dobling.

Shorterne er i villrede og nå ropes det visstnok på finanstilsynet og myndighetene. Hverken selskapet eller Finanstilsynet ville tirsdag uttale seg om saken.

Her forsøker en på Reddit Wallstreetbets å resonnere over det som skjer