Handysize-butikkene slått konkurs

– Vi var i feil bransje og på feil sted, sier Charlotte Bjørn Gamst, som måtte slå reiseutstyrsbutikkene Handysize på Byporten og i Sandvika konkurs i forrige uke. 

DEN GANG DA: Det bugnet av kofferter og reiseutstyr hos gründer Charlotte Bjørn Gamst og Handysize før corona. Nå er det stengt.  Foto: Silje Sundt Kvadsheim
Handel

De to Handysize-butikkene på Byporten og Sandvika Storsenter er stengt. Men det er ikke på grunn av grunn av myndighetenes krav, det er permanent. Handysize AS ble slått konkurs i forrige uke.

– Det var ingen annen utvei enn å slå Handysize konkurs, sier gründer Charlotte Bjørn Gamst.

– Vi hadde en halv million i egenkapital igjen, og med et par hundre tusener i husleie og en minimal omsetning, sier det seg selv at det ikke ville går rundt. Vi forsøkte å avvikle, men endte til slutt med konkurs. Heldigvis stoppet vi i tide, slik at vi fikk betalt leverandørene våre, og ikke påførte andre en vanskelig situasjon.

Selskapet hadde gått med overskudd i alle år, bortsett fra oppstartsåret 2006. 

Første butikk ble åpnet på Byporten i Oslo, og bugnet av reiseeffekter. Alt fra bager, reisehåndbøker, toalettsaker, matbokser, magebelter, lommelykter og softfiberhåndklær kunne kundene velge blant.

«Beliggenheten var ideell, med 10 millioner mennesker i området rundt Jernbanetorget årlig», sa Gamst til Finansavisen i 2014.

Men det var altså før corona. For i mars 2020 ble reiseeffekter og en beliggenhet på et kjøpesenter midt i Oslo sentrum så galt som det kunne bli, når ingen kunne reise, og ingen var i sentrum.

– Vi var i feil bransje og på feil sted, sier Gamst.

– Der er utrolig kjedelig, det er jo noe spesielt med den første bedriften jeg var med å starte. 

Selger fortsatt på nett

Konkursen og butikkstengningen til tross: det er ikke over og ut for Gamst' virksomhet. For noen år siden ble distribusjonsselskapet Handysize Nordic skilt ut, og det lever nå videre, og leverer produkter til blant annet flyplassbutikker, bokhandlere og suvenirbutikker. Og gjennom nettbutikken Travelstuff selges reiseutstyr, og nå er sortimentet kraftig utvidet, og omfatter blant annet munnbind og hytteutstyr.

– Vi selger utrolig mange elg-knaggrekker i støpejern, sier Gamst, som neppe hadde trodd det ved inngangen til 2020.