Jekker opp Kid

SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige oppjusterer kursmålet på Kid fra 115 til 130 kroner i en fersk analyse.

VENTER VEKST: Analytiker Øyvind Mossige i SpareBank 1 Markets venter sterk vekst i første kvartal, på tross av mange stengte Kid-butikker. Foto: Eivind Yggeseth
Handel

Onsdag la interiørkjeden Kid frem en knallsterk fjerdekvartalsrapport hvor det ble annonsert at 80–100 prosent av fremtidig overskudd skal betales i utbytte til aksjonærene.

I etterkant av rapporten rykket SpareBank 1 Markets' Øyvind Mossige ut med en ny kjøpsanbefaling på selskapet, hvor kursmålet ble oppjustert fra 115 til 130 kroner. Overskriften i analysen lyder følgende: «En eksklusiv mix med stor rabatt».

I oppdateringen drøfter Mossige muligheten for at Kid kan bli en aksje som handles til en P/E-multippel på 20. Interiørkjeden prises i skrivende stund til 11,4 ganger inntjeningen i 2021, med en fri kontantstrøm yield på 9 prosent og 8 prosents direkteavkastning.

– Retail er krevende og i stadig endring, men Kid tilbyr verdi til kundene og har et riktig oppsett med egne produkter, god bedriftskultur og en sentralisert drift med fokus på lønnsom vekst, sier han.

Sterk vekst

På tross av nedstengninger, estimerer SpareBank 1 Markets gode vekst i første kvartal med en like-for-like-vekst som kan overstige 10 prosent. Ifølge analysen åpnet 19 av 47 stengte Kid-butikker torsdag.

I 2021 forventer meglerhuset en omsetning på i overkant av 3 milliarder kroner med et driftsresultat på 451 millioner.