Vil ta markedsandeler fra Amazon – satser mer på netthandel

Ble straffet av markedet, men analytikere er positive.

INVESTERER: Walmart vil satse mer på netthandel og investerer omtrent 14 milliarder dollar. Foto: Bloomberg
Handel

Torsdag la Walmart frem regnskapstallene sine for 4. kvartal. Selskapet fikk inn innteker på 152,1 milliarder dollar, mot Bloombergs konsensus på 148,4 milliarder dollar. Resultatet pr. aksje ble 1,39 dollar, mot en forventning på 1,50 dollar. 

Resultatene sendte aksjen ned nesten 6 prosent torsdag, før den fredag steg 0,5 prosent til 138,3 dollar.

Vil utfordre Amazon

For å forhindre at selskapet blir utkonkurrert av Amazon, satser Walmart mer på netthandel. I 2022 vil Walmart investere omtrent 14 milliarder dollar i blant annet automatisering, ifølge Marketwatch.

Konsernsjefen tror satsingen vil ha stor suksess og argumenterer for at kunder ikke går til Walmart fordi de har fysiske butikker, men fordi de er Walmart. Finansdirektøren er enig med konsernsjefen og frister med videre vekst.

«Etter et år med forandring, bør disse investeringene sette oss i posisjon for å oppnå mer enn 4 prosent vekst i inntektene og driftsresultatet. 4 prosent vekst i topplinjen vil i utgangspunktet være det samme som å legge til et Fortune 100-selskap hvert år», sa finansidrektør Brett Biggs i Walmart ifølge Marketwatch.

Støttes av analytiker

Cowen-analytiker er en av fire analytikere som var positive til kvartalsrapporten, og har et kursmål på 170 dollar. Analytikeren peker spesielt på at Walmarts investeringer i automatisering utelukkende er positivt.

«Vi støtter investeringene ettersom Walmart investerer i virksomheten fra en sterk posisjon, og disse investeringene vil bidra til å øke langsiktig vekst og ta større markedsandeler, sammen med mer effektiv drift og lønnsomhetsforbedringer», forklarer analytikeren.