<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vi kjøpte 40 prosent mer alkohol i år enn i fjor

Vinmonopolets statistikk for februar viser at vi kjøpte vesentlig mer i år enn i fjor.

    Publisert 5. mars 2021 kl. 17.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    REKORDHANDEL: Vi kjøpte enorme mengder alkohol i februar. Foto: Iván Kverme

    Vinmonopolets salg økte med 40 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt ble det solgt nær 8,4 millioner liter.

    – Økningen er historisk, men omtrent som forventet med tanke på full stopp i grensehandel og taxfreesalg som følge av pandemien. Skjenkestoppen bidrar også til veksten, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl.

    Veksten er klart størst i fylkene nærmest Sverige.

    – En vekst i Viken på 69 prosent mot 21 prosent i Møre og Romsdal illustrerer tydelig hvilket overveldende omfang grensehandelen normalt har, sier Nordahl.

    Kald viner – rødvin

    Ifølge Meteorologisk institutt har årets vinter frem til midten av februar vært den kaldeste siden 2010. Rødvin vokste med 43 prosent i februar, mot 36 prosent for hvitvin.

    – Kaldt vintervær gir alltid rødvin et puff i ryggen. Normalt vokser hvitvin noe raskere enn rødvin, i kulda er det altså omvendt, sier Nordahl.

    Ellers resulterer pandemien fortsatt i en betydelig salgsdynamikk mellom de ulike polene. Høyest vekst ser vi i typiske hyttekommuner, bydelspol, pendlerkommuner og utfartspol, mens det ganske gjennomgående er lavest vekst for en rekke sentrumspol i de største byene.

    – Det er helt tydelig at folk har hytte- og hjemmekontor. Folk handler der de oppholder seg, avslutter Nordahl.