– Aksjen er billig på corona-free earnings

SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige mener Europris burde prises til høyere multipler etter coronakrisen.

KJØP: Analytiker Øyvind Mossige i Sparebank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på Europris med kursmål på 56 kroner. Foto: Eivind Yggeseth
Handel

Fredag kom SpareBank 1 Markets med en oppdatert analyse på Europris, hvor kjøpsanbefalingen og kursmålet på 56 kroner ble opprettholdt. Fredag stengte aksjen i 48,68 kroner.

– Aksjen er billig på corona-free earnings. Ser man 6-12 måneder fremover og forutsetter at 2021-estimatene er realistiske, tror vi at markedet er villig til å prise aksjen betydelig høyere enn i dag etter en ekstraordinær sterk performance, sier analytiker Øyvind Mossige.

Kursmålet på 56 kroner impliserer en prising på 14,6 ganger forventet inntjening i 2022 og en EV/EBIT-multippel på 12,5. 

– Det er mer på linje med internasjonale peers, sier analytikeren.

Positiv utvikling

Meglerhuset skriver i analysen at Europris har kommet ut av coronapandemien i bedre shape.

– Lavpriskjeden har greid å tiltrekke seg nye kunder, økt markedsandelen, hatt utmerket logistikk, samtidig som belåningen er blitt dratt ned på grunn av rekordresultater i fjor, som resulterte i en fri kontantstrøm på 1,2 milliarder kroner, sier Mossige, og fortsetter:

– Økt bruk av hjemmekontor, nye shoppingrutiner, fjerning av sukkeravgiften, høyt gjeldsnivå kombinert med til slutt høyere renter og et utfordrende arbeidsmarked innen visse bransjer er støttende faktorer for et lavpriskonsept som Europris.

Analytikeren trekker frem at flere er skeptiske til den fremtidige veksten, etter flere ekstraordinære coronakvartaler.

– Vi forventer negativ like-for-like vekst fra andre kvartal og våre estimater forutsetter en hyggelig vekst sammenlignet med 2019, noe som gir en forventet inntjening pr. aksje på 4 kroner pr. aksje i 2021 og en corona-fri inntjening på 3,8 kroner i 2022, sier han.