KjøpLogg inn

Blir største børsdebut i London på ti år

Deliveroo går på børs med en verdsettelse på rundt 100 milliarder kroner, og håper å hente opp mot 1 milliard pund. 

Publisert 22. mars 2021 kl. 11.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord
HJELPSOM PANDEMI: Deliveroo har mer enn doblet volumene sine det seneste året.  Foto: Dreamstime

Matleverandøren Deliveroo er på vei mot børsnotering i London, i det som ligger an til å bli den største børsdebuten i London siden råvareagiganten Glencore ble børsnotert i mai 2011. Det viser tall fra London Stock Exchange. 

Matleveringsselskapet, som har blant annet Amazon på eiersiden, har satt en pris på mellom 3,90 og 3,60 pund pr. aksje til børsnoteringen, noe som gir en estimert verdi på mellom 7,6 og 8,8 milliarder pund – mellom 90 og 104 milliarder kroner – skriver CNBC. 

Børsnoteringen av Deliveroo blir sett på som en stor seier for den britiske regjeringen, siden det viser at de fortsatt kan tiltrekke seg store børsnoteringer i etterkant av Brexit. 

Sterk start på 2021

Ifølge Reuters har Deliveroo valgt ikke å forfølge en premiumnotering – noe som utelukker matleverandøren fra FTSE-indeksene – men som gjør at grunnlegger og adm. direktør Will Shu kan beholde utvidede aksjonærrettigheter. Shu får 20 stemmer pr. aksje, mens andre investorer bare har krav på en.

– Vi har sett en sterk start på 2021, og vi er bare i starten på en spennende reise i et stort, raskt voksende online matleveringsmarked, sier Shu.

Deliveroo håper å få inn 1 milliard pund fra børsintroduksjonen, og sier at de vil bruke inntektene til å forbedre plattformen og satse enda hardere på dagligvareleveranser, som har vokst kraftig under pandemien.

I en handelsoppdatering mandag sa matleveringsgiganten at handelen har mer enn doblet seg på årsbasis i løpet av årets to første måneder, med en oppgang på 130 prosent i Storbritannia og Irland, mens andre markeder økte med 112 prosent.

Aksjer til kunder

Deliveroo vil også at kundene deres skal ta del i emisjonen før børsnoteringen. 

Matleverandøren har satt av aksjer for til sammen 50 millioner pund som skal tilbys kundene deres. De kundene som bestiller mat har muligheten til å notere seg for opptil 1.000 britiske pund, hvor de mest lojale kundene vil bli prioritert ved en eventuell overtegning. 

Ifølge CNBC markedsføres visstnok tilbudet med en stor banner i toppen av appen. 

Det er ventet at selskapet vil gå på børs i begynnelsen av april.