<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk topplinjevekst for Komplett

Komplett leverer sterk topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal. 

    Publisert 22. juli 2021 kl. 07.05
    Oppdatert 22. juli 2021 klokken 09.02
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 401 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Lars Olav Olaussen i Komplett. Foto: Iván Kverme

     

    Komplett rapporterer en topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal. Veksten er drevet av god fremgang på alle forretningsområdene, forklarer konsernsjef Lars Olav Olaussen.

    Komplett omsatte for 2,4 milliarder mot 2,1 milliarder i andre kvartal 2020. Selskapet endte med et driftsresultat (EBIT) på 94 millioner, en oppgang fra 83 millioner i andre kvartal 2020.

    Veksten kommer til tross for det selskapet selv rapporterer som historisk sterke sammenligningstall fra i fjor da B2C-segmentet ble positivt påvirket av coronapandemien.

    Komplett

     
    (Mill. kr) 2. kv./21 2. kv./20
    Driftsinntekter 2.409 2.061
    Driftsresultat 94 63
    Resultat før skatt 78 59
    Resultat etter skatt 64 47

    Posisjonen som kostnadsledende i det nordiske forbrukerelektronikk-markedet ble styrket i andre kvartal, mener selskapet. Konsernsjefen forklarer at netthandel som primær salgskanal og et høyautomatisert sentrallager i Sandefjord gir topplinjeveksten en betydelig operasjonell gearing, og at dette bidro til å reduserte kostnadsandelen med 1,4 prosent til 9,9 prosent. 

    Komplett ble i juni notert på Oslo Børs' hovedliste og selskapet har nylig annonsert kjøp av 65 prosent av aksjene i selskapet Ironstone, som er en leverandør av sky-baserte IT løsninger og tjenester.

    Siden børsnotering er Komplett ned 1,26.

    Milliardvekst i første halvår

    Komplett fortsatte å vokse i topplinjen og økte driftsinntektene med 1 milliard kroner i første halvår 2021.  Styrkingen i bruttomarginen for B2b og B2C segmentene og kostnadsforbedringer førte til en dobling i driftsresultatet før engangskostnader knyttet til børsnoteringen, fremkommer det i rapporten.

    Netthandelen vokste kraftig som følge av coronarestriksjonene i mars 2020. Konsernsjef Lars Olav Olaussen sier selskapet har sterk tro på at dette er en varig endring i forbrukeradferd.

    Komplett

     
    • Netthandelskonsern med 14 nettbutikker.
    • Nettbutikker som Komplett.no, Komplett.se, og Itegra.no.
    • Børsnotert 21. juni 2021.

    Lanserte ny tjeneste

    I andre kvartal lanserte Komplett en ny tjeneste for produktpleie innen B2C-segmentet med navn FLEX. Tjenesten gir kundene mulighet til å kjøpe en rekke produkter til et fast månedlig beløp med en garantert restverdi. Kunden kan returnere eller bytte inn produktet etter den avtalte perioden, mens Komplett sørger for å videreselge de brukte varene i annenhåndsmarkedet, fremkommer det av børsmeldingen i forbindelse med rapporteringen.

    – I tillegg til å være et attraktivt tilbud til kundene representerer FLEX et solid bidrag til sirkulærøkonomien som styrker bærekraftsagendaen. Vi er sikre på at denne nye måten å handle produkter vil knytte kundene tettere til Komplett og gi grunnlag for økt kundelojalitet og fremtidige inntektsstrømmer, sier Lars Olav Olaussen i pressemeldingen.