Zara-eier bommet på alle forventninger

Hverken andre kvartal eller hele første halvår ble som ventet for Inditex' salg og resultat.

Publisert 15. sep. 2021 kl. 13.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
NÆRMERE NORMALEN: Zara-eier Inditex melder at de nærmer seg normale nivåer igjen etter corona. Foto: Bloomberg

Den spanske motegiganten Inditex fikk i regnskapsmessige andre kvartal et nettoresultat på 850 millioner euro. Ifølge Nyhetsbyrån Direkt var det ventet til 888 millioner.

Selskapet eier merkenavn som Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka og Stradivarius.

Netto omsetning var også lavere enn ventet. Den endte på 6,99 milliarder euro, mens konsensus ifølge Infront var på 7,02 milliarder.

Samlet resultat etter regnskapsmessige første halvår, som for Inditex løper til utgangen av juli, var 1.273 millioner euro. Her var konsensus 1.309 millioner.

Omsetningen etter halvgått 2021 oppgis til 11,94 milliarder euro netto, mot en forventning på 11,96 milliarder.

I Madrid-handelen onsdag ettermiddag er Inditex-aksjen ned nær 2 prosent. Den er imidlertid opp rundt 30 prosent seneste 12 måneder.

På vei tilbake til normale nivåer

Salgstall for perioden 1. august til 9. september viser en vekst på 22 prosent målt i lokale valutaer, ifølge nyhetsbyrået. Målt mot tilsvarende periode i 2019 var salget opp 9 prosent.

«På nåværende tidspunkt er 99 prosent av våre butikker åpne. Salget er på vei tilbake til normale nivåer», heter det fra den spanske kleskjempen, som tilføyer at nettbutikken fortsetter å vokse.

Inditex estimerer at nettvirksomheten vil utgjøre mer enn 25 prosent av den totale omsetningen i inneværende regnskapsår.