<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markant skifte etter corona – venter ny amerikansk rekord

Coronapandemien har hatt massiv innvirkning på handlevanene. I år går det mot vanvittig milepæl og ny rekord i USA.

    Publisert 16. mars 2022 kl. 10.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord
    15.000 MILLIARDER KRONER: Siden coronapandemien brøt ut har amerikanerne handlet for over 15.000 milliarder kroner på nettet. I 2020 ble dagligvarekjøpene på nett doblet. Foto: Bloomberg

    Amerikanerne ventes å sette ny rekord i nettshopping i år.

    Pengebruken i nettbutikker ventes å overstige 1.000 milliarder dollar, melder Reuters og viser til en rapport fra Adobe Analytics. Med dagens vekslingskurs vil det tilsvare snaut 9.000 milliarder kroner.

    Estimatet vil også tilsvare en vekst på hele 13 prosent fra 2021.

    Ifølge Adobe Analytics har amerikanerne handlet på nettet for tilsammen 1.700 milliarder dollar i løpet av de to årene som er gått siden coronakrisen brøt ut i mars 2020. Skiftet til netthandel som pandemien har medført, ventes dermed å fortsette.

    Foruten å akselerere netthandelsaktiviteten, ser Adobe Analytics at pandemien også har påvirket hvilke typer varer forbrukerne er villige til å kjøpe via nettet.

    Blant annet har kjøp av dagligvarer skutt i været, med først en dobling i 2020 og så en ny vekst på 7,2 prosent i fjor, mens det har vært moderat oppgang for klær, viser rapporten.