<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hulder og troll pryder nye frimerker

Posten lanserer to nye frimerker med motiver fra eventyr og sagn 22. april. Frimerker med samme tema gis ut av de fleste europeiske postselskapene i 2022.

Publisert 17. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
FRIMERKER: Posten lanserer nye frimerker med motiver fra eventyr og sagn. Her poserer illustratør Wictoria Nordgaard og frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten med motivene som blir lansert 22. april. Foto: Posten

– For oss i Norge var det naturlig å velge hulder og troll som motiver. I tidligere tider var ikke folketro det samme som overtro. Forholdet til naturen og de underjordiske styrte på mange måter måten folk levde på, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.

Huldra er tegnet av Wictoria Nordgaard, som har spesialisert seg på slike motiver. Det andre frimerket viser et troll i møte med en bil, hentet fra en scene i den norske filmen «Trolljegeren» fra 2010.

– Jeg fikk en venninne til å være motiv for Postens hulder. Vi dro til området rundt Sognsvann i Oslo og tok bilder jeg brukte da jeg tegnet, sier kunstneren.

Frimerkene har en verdi på 28 kroner og kan brukes på vanlige brev til Europa.

(NTB)