KjøpLogg inn

Dansker får kjøpe norsk øl – men ikke uten videre

Konkurransetilsynet godkjenner Royal Unibrews kjøp av Hansa Borg – på visse vilkår.

Publisert 13. mai 2022 kl. 17.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
VILKÅR: Royal Unibrew må si opp avtaleforhold om distribusjon og salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke. Foto: NTB

Konkurransetilsynet godkjenner Royal Unibrews oppkjøp av Hansa Borg på vilkår, opplyser tilsynet fredag.

Royal Unibrew må si opp avtaleforhold knyttet til distribusjon og salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke, såkalt FAB, før oppkjøpet kan gjennomføres.

«Oppkjøpet ville gjort Hansa Borg og Royal Unibrew til den desidert største aktøren innen salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke til dagligvaremarkedet, og Konkurransetilsynet mener oppkjøpet kunne ført til økte priser på disse produktene», forklarer fungerende avdelingsdirektør på avdeling for mat, handel og helse, Beate Berrefjord.

Royal Unibrews kjøp av Hansa Borg ble kjent i begynnelsen av januar. Det danske bryggeriselskapet ville betale 2,5 milliarder kroner for resterende aksjer i Hansa Borg, som verdsatte sistnevnte til 3,3 milliarder kroner.

8. mars varslet Konkurransetilsynet at oppkjøpet kunne bli stanset. Tilsynet var bekymret for den delen av oppkjøpet som omfatter salg av sider og FAB til dagligvaremarkedet. Siden har partene tilbudt avhjelpende tiltak.