<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markant bedring for Byggma

    Publisert 19. mai 2022 kl. 10.02
    Oppdatert 19. mai 2022 klokken 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 232 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Geir Drangsland i Byggma ASA. Byggma ASA

     

    Byggevareleverandøren Byggma fikk et resultat før skatt på 86 millioner kroner i første kvartal 2022, mot et resultat på 54 millioner kroner i samme periode året før.

    Salgsinntekter i kvartalet var 700 millioner kroner (560), mens driftsresultatet ble 81 millioner kroner (51).

    Aksjen faller likevel 6 prosent på børs. 

    Fallende trend

    Den negative trenden i igangsettelser av nye boliger forsterket seg i mars med en nedgang på 33 prosent sammenlignet med samme periode året før. Nedgangen i boligsalget i første kvartal og trenden i igangsettelser i mars kan medføre lavere aktivitet i slutten av andre kvartal og ut året. Byggma overvåker markedet fortløpende, da dette er en viktig arena for selskapet.

    Imidlertid opplever Byggma fortsatt høy aktivitet på næringsbygg og offentlig bygg. ROT-markedet forventes å være stabilt og på nivå med 2021.

    Usikkerheten fremover er hvordan markedet vil respondere på den relative høye prisveksten på blant annet energi, trelast og byggevarer. I tillegg kan renteutviklingen påvirke aktiviteten i nybygg- og ROT-markedet. Krigen i Ukraina vil også påvirke markedet med faktorer som tilgang på råstoff, energi og økte priser på import, skriver Byggma.

    Markedsutviklingen har ført til at innsatsfaktorer til flere av segmentene blir betydelig dyrere. Byggma har varslet prisøkninger med virkning fra 1. april 2022.

    For å sikre videre vekst er satsing på salg av konsernets produkter utenfor Norge en viktig del av Byggma sin strategi. Selskapet opplever fortsatt en stabil etterspørsel etter Byggma sine produkter utenfor Norge.

    TDN Direkt