<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL varsler kraftig fall i inntjeningen

XXL estimerer nå en EBITDA på 190-220 millioner kroner i andre kvartal, kraftig ned fra fjorårets 392 millioner.

Publisert 14. juni 2022
Oppdatert 14. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
INNTEKSFALL: XXL advarer om innteksfall tirsdag. Her Pål Wibe som går av som sjef i august.  Foto: Eivind Yggeseth

Sportsgiganten XXL kunngjør i dag at de venter et fall i inntektene for andre kvartal,  sammenlignet mot samme periode i fjor. Årsaken skal være et svekket forbrukersentiment og noe redusert etterspørsel etter sportsutstyr generelt. 

Selskapets EBITDA forventes å ligge mellom 190 til 220 millioner kroner, som er en kraftig nedgang fra fjorårets 392 millioner kroner.

Totale driftsinntekter for konsernet i andre kvartal 2022 forventes å ligge på rundt 2,2 milliarder kroner, mot 2,4 milliarder kroner i fjor. 

Høyere kampanjeaktivitet ventes å påvirke bruttomarginen og forventes å ligge på rundt 38-39 prosent, mot 41,8 prosent i fjor. 

Forventningene kan endre seg ettersom de siste ukene i juni er viktige salgsuker for sportsgiganten.

«XXL har fleksibilitet i sine innkjøpsavtaler og vil tilpasse volumer til salg, og iverksetter flere kortsiktige tiltak for å tilpasse kostnadsnivået. Den tidligere kommuniserte strategien og utsiktene forblir uendret», ifølge selskapet.