<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Straffes på børs etter resultatvarsel

Høyere fraktkostnader gjør at Kid måtte sende ut et resultatvarsel for å informere markedet om svakere bruttomarginer.

Publisert 4. nov. 2022
Oppdatert 4. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
STRAFFES: Konsernsjef Anders Fjeld i Kid fikk et betydelig bruttomargin-fall i tredje kvartal. Foto: Ivan Kverme

 

Fredag ved lunsjtider sendte Kid ut et resultatvarsel hvor det fremkommer at det venter en lavere bruttomargin. Den rapporterte bruttomarginen var 55,5 prosent i tredje kvartal, ned fra 61,4 prosent i samme periode i fjor.

Fraktkostnader til sjøs uttrykt i prosent av varekostnader var 21,7 prosent i kvartalet, opp fra 10,9 prosent i fjor. I børsmeldingen skriver Kid at deres modell har ikke hensyntatt volatiliteten i fraktkostnadene, og av den grunn har ikke salgsprisene økt for å kompensere for det.

De høyere fraktkostnadene forventes også å påvirke bruttomarginen negativt i fjerde kvartal og inn i 2023. 

Aksjen ned

Med spotrater som for øyeblikket avtar kombinert med tiltak for å sikre normaliserte marginer for fremtidige kjøp, forventer Kid en gradvis bedring i bruttomarginen i løpet av 2023. Kids mål om stabil bruttomargin på linje med de seneste ti årene er uendret for neste år.

Investorene tok i mot resultatvarselet negativt og klokken 12.50 var Kid-aksjen ned 8 prosent til 73,10 kroner. Hittil i år er kursfallet på 34 prosent.