<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Corona-vaksine er ukjent for oss

Børser og oljepriser holder koken.

Publisert 5. feb. 2020
Oppdatert 5. feb. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
UKJENT FOR WHO: Verdens helseorganisasjon kjenner foreløpig ikke til noen corona-vaksine. Foto: AP/NTB scanpix

Meldinger fra kinesiske medier om at et forskningsteam har funnet to nye medisiner som effektivt stanser corona-viruset har satt fart på børser og oljepris onsdag.

Samtidig har Sky News opplyst at britiske forskere har gjort et «betydelig gjennombrudd» i jakten på en vaksine. Ifølge professor Robin Shattock ved Imperial College of London er en potensiell vaksine klar for å testes på dyr allerede i neste uke.

Testing på mennesker kan skje til sommeren hvis prosjektet sikres økonomisk. Vanligvis tar dette arbeidet 2-3 år.

På spørsmål om et mulig gjennombrudd uttalte en talsperson for Verdens Helseorganisasjon (WHO) ifølge Reuters at man i øyeblikket ikke kjenner til en «effektiv terapi» mot viruset.

WHO skal avholde pressekonferanse om temaet klokken 16:00 onsdag.

Børs, olje holder koken

Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng, riktignok etter å ha falt litt tilbake fra nivåene rundt lunsjtider. Hovedindeksen står i skrivende stund i 926,28, opp én prosent.

Ellers i Europa holder de toneangivende børsene seg rundt én prosent oppgang.

Oljeprisene har også falt litt tilbake, men ikke mer enn at Brent-oljen står i 55,05 dollar fatet, opp 2,5 prosent i dagens handel.

WTI-oljen er opp 2,2 prosent til 50,71 dollar fatet.