<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fauci: – Vi er ikke tilbake til normalen før i 2021

Men smittevernsoverlegen tror en vaksine er klar innen utgangen av året.

Publisert 14. sep. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Anthony Fauci,direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases og medlem av White House Coronavirus Task Force.  Foto: Bloomberg

Selv om gjenåpningen sakte, men sikkert går sin gang i USA, så tror ikke smittevernsoverlegen Dr. Anthony Fauci at amerikanerne er tilbake til en normal hverdag før godt ut i 2021, etter at en vaksine er bredt distribuert, melder CNBC mandag. 

«Det tar tid å mobilisere og distribuere en vaksine i befolkningen, og det vil ta enda lengre tid før en majoritet i befolkningen er vaksinert. Det kommer mest sannsynlig ikke til å skje før i slutten av 2021», sier Fauci til  MSNBCs «Andrea Mitchell Reports».

Amerikanske myndigheter forventer fortsatt et høyt smittenivå med rundt 40.000 nye daglige tilfeller og 1.000 dødsfall om dagen, ifølge Fauci. 

Denne uken sa guvernøren i New York, Andrew Cuomo, at restauranter i storbyen vil åpne med 25 prosent kapasitet fra 30. september og med 50 prosent kapasitet i november.