<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Private equity-gruppe med årets største oppkjøp

«Ukjent» selskap verdsatt til over 280 milliarder kroner. 

Publisert 6. juni 2021 kl. 10.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
BRUKES OVER HELE VERDEN: Medline en er av verdens største produsenter av medisinsk utstyr som kirurgisk utstyr, hansker og laboratorieutstyr som brukes av sykehus over hele verden. Her fra fabrikken deres i Mundelein, Illinois. Foto: Bloomberg

Et konsortium av private equity-grupper, som inkluderer Blackstone og Carlyle, har inngått en avtale om å kjøpe det medisinsk forsyningskonsernet Medline. Avtalen verdsetter Medline til 34 milliarder dollar, inkludert gjeld, i det som hittil årets største oppkjøp, melder Wall Street Journal. 

Transaksjonen, som ble kunngjort av Medline lørdag , er det største oppkjøpet som involverer en gruppe av private equity-investorer siden finanskrisen 2007. Oppkjøpet rangeres ifølge Financial Times som en av de største private equity-avtalene noensinne, bak oppkjøpet på 44 milliarder dollar i det amerikanske energikonsernet TXU Corporation i 2007.

Forblir største aksjonær

Blackstone, som samarbeidet med Hellman & Friedman i tillegg til Carlyle om avtalen, slo andre interessenter som inkluderer Bain Capital og CVC og Brookfield.

Medline, som har base i Illinois, ble grunnlagt i 1966 av brødrene Jim og Jon Mills, og er en av verdens største produsenter av medisinsk utstyr. I 2020 fikk selskapet en omsetning på 17,5 milliarder dollar.

I dag drives familieselskapet av Charles Mills, og familien vil også etter oppkjøpet fortsette å lede og være den største enkeltaksjonæren i selskapet. 

Hele toppledelsen i Medline vil fortsette som før, og selskapet sier de vil bruke de nye ressursene til å utvide produkttilbudet, akselerere internasjonal ekspansjon og fortsette å gjøre nye infrastrukturinvesteringer for å styrke sin globale forsyningskjede. 

Det er ventet at avtalen vil bli fullført i andre halvdel i år.