<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nesten dobling for Fredriksen-favoritt

Momentumet er sterkt for Carasent, som landet en topplinjevekst på nesten 90 prosent i andre kvartal.

Publisert 18. aug. 2021
Oppdatert 18. aug. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
STOREIER: John Fredriksen eier gjennom Aeternum Capital 15 prosent av e-helseselskapet Carasent. Foto: NTB

 

SE DIRKETE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

Carasent landet i andre kvartal driftsinntekter på 32 millioner kroner, noe som tilsvarer en topplinjevekst på 88 prosent fra samme periode i fjor. Oppkjøp sto for 10,3 millioner, eller 60 prosent, av veksten.

Kvartalet ble ifølge rapporten preget av sterkt momentum i både eksisterende virksomhet, samt oppkjøpsaktivitet i form av Metodika i mai. Den organiske veksten i Evimeria og Avans Soma kom inn på 36 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, noe som er i rute i forhold til plan.

Vil konsolidere

Driftsresultatet steg fra 2,4 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 3,6 millioner kroner i andre kvartal i år.

Selskapet ser fortsatt stort potensial i å konsolidere markedet for e-helsetjenester, og beskriver sin «pipeline» som stadig aktiv.

John Fredriksens Aeternum Capital kjøpte i mars 15 prosent av aksjene i Carasent, og er i dag største aksjonær med 15,8 prosent eierandel.

Rapporten her.

Carasent

(Mill. kr) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 32,0 17,0
Driftsresultat 3,6 2,4
Resultat før skatt 20,8 (5,0)
Resultat etter skatt 19,9 (5,5)

Carasent

  • Carasent (het tidligere Apptix ASA) ble grunnlagt i 1997 og var tidligere morselskap for Apptix Inc, men trakk seg ut av det amerikanske markedet i 2017. 
  • I mai 2018 kjøpte Apptix, nå Carasent, det svenske selskapet Evimeria EMR AB, et selskap som leverer skybasert medisinsk registrere tjenester til helsevesenet. 
  • Selskapets strategi er å fortsette å utvikle og utvide digitalisering som hjelper kunder med å møte utfordringene i å tilby effektive og kvalitative helsetjenester.