JAKTER VEKST: Adm. direktør Kathrine Gamborg Andreassen i Navamedic utelukker ikke oppkjøp for å holde veksten oppe. Foto: NTB Scanpix

Tynges av fisjon

Navamedics driftsresultat stupte med nesten 5 millioner kroner i andre kvartal etter høye prosjektkostnader.

Høye prosjektkostnader i forbindelse med fisjonen og den seperate børsnoteringen av medtech-divisjonen tynger resultatet til Navamedic i andre kvartal.

Selskapet markedsfører og distribuerer farmasøytiske produkter, reseptfrie medisiner og helseprodukter.

Driftsresultatet endte på 46.000 kroner i andre kvartal, ned fra 5 millioner kroner i fjor. Omsetningen vokste imidlertid med 4,4 prosent til 47 millioner kroner.

– Vi har startet implementeringen av den nye vekststrategien og ser et betydelig potensial i å utnytte Navamedics skalerbare plattform for lansering av egne nye produkter, og nye produkter for våre partnere. Veksten fortsatte i andre kvartal 2019, drevet av de gode resultatene innen produktkategoriene Obesity og Medical Nutrition, sier adm. direktør Kathrine Gamborg Andreassen i Navamedic.

– Vi ser fram til å fortsette veksten i dagens portefølje, i tillegg til å introdusere nye produkter og utforske potensielle oppkjøpsmuligheter.

Navamedic

(Mill. kr)2. kv./192. kv./18
Driftsinntekter47,245,2
Driftsresultat0,05,0
Resultat før skatt−0,94,3
Resultat etter skatt−1,44,2

Børsnotering i November

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Navamedic godkjente 5. august planen for fisjon og separat børsnotering av Medtech-divisjonen, som blant annet kommersialiserer Sippi® – en digital urinmåler.

Det nye selskapet skal hete Observe Medical og skal etter planen noteres på Oslo Axess i november.

– Ved intensivavdelingene på sykehusene er urinmåling siste skanse for manuelle målinger. Urinmåling binder i dag opp helsepersonellets tid og ressurser, noe som fører til stress, feil og i siste instans sykehusinfeksjoner, sier Gamborg Andreassen,

– Som neste generasjons digitale og trådløse system for urinmåling og forebygging av infeksjoner, retter Sippi® seg mot attraktive markeder med et unikt produkt som dekker et betydelig medisinsk behov. Vi ser betydelige, langsiktige globale markedsmuligheter for den proprietære Sippi-produktfamilien.

I budsjettene til Navamedic skal teknologien skape et langsiktig inntektspotensial på over 250 millioner kroner årlig.

Berg og dalbane

På fredag falt Navamedic-aksjen 2,33 prosent på kvartalsfremleggelsen og klokken 14.45 stod kursen i 18,90 kroner.

Siden nyttår har det vært vind i seilene for selskapet og kursen er opp nesten 54 prosent. På topp sto imidlertid aksjen i 30,50 kroner og siden 23. juli er kursfallet på 38 prosent. Selskapet er nå priset til 224 millioner kroner.

Største aksjonær er investeringsselskapet Reiten & Co. med en eierandel på 24,58 prosent. Adm. direktør Kathrine Gamborg Andreassen er fjerde største eier med aksjer for 7,8 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også