Ultimovacs kan teste vaksine på ti personer til

UTVIDER STUDIE: Ultimovacs og adm. direktør Øyvind Kongstun Arnesen. Foto: Eivind Yggeseth

Alle formelle kriterier er innfridd for Ultimovacs.

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs har meddelt at alle formelle godkjennelser er på plass, og selskapet kan nå starte inkluderingen av ti ekstra pasienter i den pågående, USA-baserte fase én-studien for føflekkreft, der vaksinen UV1 testes.

Fra før er 20 pasienter rekruttert til studien. Nå kan antallet utvides til 30.

De ti nye pasientene vil få en dosering som skal gi sterkere effekt, på nivå med hva Ultimovacs tidligere har testet i Norge.

Selskapet venter at de nye pasientene vil være rekruttert innen tidlig 2020.

Ultimovacs ble notert på Oslo Børs i juni. Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding står oppført med drøyt 20 prosent av aksjene i selskapet, Stein Erik Hagen-selskapet Canica har 8 prosent. Andre store aksjonærer er universitets- og sykehusselskapet Inven2, Anders Wilhelmsen-familiens Watrium samt Sundt-familien.


Les også