Har sikret finansiering på 69 millioner kroner

CardioMech har sikret finansiering på 69 millioner kroner for å utvikle ny teknologi som skal hjelpe leger med å reparere lekkasjer i mitralklaffen.

GRÛNDERE: Jacob Bergsland (t.v) og Nikolai Hiorth er grunnleggerne av CardioMech. Nå ekspanderer selskapet til USA. Foto: CardioMech
Helse

Det norske medtek-selskapet CardioMech ble startet opp i 2012 av Jacob Bersland og Nikolai Hiorth. Selskapet har utviklet ny teknologi for å hjelpe leger med å reparere lekkasjer i mitralklaffen via en kateterprosedyre, istedenfor åpen hjerteoperasjon.

I løpet av 2019 har CardioMech utstedt to konvertible obligasjonslån på til sammen 7,5 millioner dollar, tilsvarende 69 millioner kroner basert på dagens valutakurs.

– Planen fremover er å sikre tre til fem millioner dollar til. Vi jobber tett med Food and Drug Administration i USA for å få på plass en tidlig klinisk studie av pasienter som lider av utette ventiler. Målet er å gjennomføre en klinisk studie i USA først, noe som vil bli en viktig seier for den norske medtek-industrien, sier adm. direktør Rick Nehm i CardioMech.

– Hva blir selskapet verdsatt til?

– Vi har ingen offisiell verdsettelse på selskapet ennå. Når långiverne konverterer obligasjonene vil vi få en verdsettelse, sier han.

Satser i USA

Inntil nylig har CardioMech hatt tilholdssted i Oslo og Trondheim. Nå har selskapet åpnet et nytt kontor i Minneapolis.

Ifølge Nehm er området kjent som verdens største samling av selskaper som jobber med medtek og utvikling av nye behandlinger av hjertesykdommer.

– Både det norske og det amerikanske markedene er viktige for oss, og vi har nå bygd et sterkt team for å etablere norske CardioMech i Minneapolis. Vi har nå seks heltidsansatte i Minneapolis, i tillegg til at vi jobber med utstyrsprodusenter og konsulenter i denne byen. Når vi får på plass neste runde med investeringer, vil vi fortsette å akselerere utviklingen av CardioMechs teknologi, sier Nehm.

På aksjonærlisten finner man gründerne Jacob Bergsland og Nikolai Hiorth, Espen Hiorth og Jan Trygve Håbrekke, styreleder Mark Novotny og adm. direktør Rick Nehm.

Mange rammes

Ifølge selskapet rammes årlig 170.000 mennesker i verden av lekkasje i mitralklaffen, og det er den nest hyppigste formen for klaffefeil hos nordmenn.

– Vanligvis behandles lekkasje i mitralklaffen med åpen hjertekirurgi. Transkateter mitralklaffereparasjon er utviklet for at pasienten kan dra hjem dagen etter, noe som er bedre for pasienten og mindre belastende for kroppen. Det er nettopp det vi jobber for, en bedre og mindre invasiv behandling for pasienter med lekkasje i mitralklaffen, sier Nehm, og legger til:

– Vi kan nå virkelig teste og løfte utviklingen av denne norske teknologien slik at pasienter over hele verden kan få behandling med bedre kvalitet.

Nyheter
Helse