BerGenBio til himmels på børsen: – Jeg er ikke overasket, sier sjefen.

BerGenBio bykser opp 25 prosent på Oslo Børs etter at selskapet fikk godkjent en fast track-prosess hos amerikanske helsemyndigheter.

FORNØYD: Adm. direktør Richard Godfrey i BerGenBio sier at selskapet nå vil få et tettere samarbeid med amerikanske helsemyndigheter. Foto: Eivind Yggeseth
Helse

BerGenBio-aksjen steg tirsdag 25 prosent til 19,38 kroner, etter at selskapet fikk godkjent en fast track-prosess hos amerikanske helsemyndigheter (FDA) for kreftmedisinen Bemcentinib. Medisinen skal brukes i behandlingen av eldre pasienter med tilbakefall av leukemi.

Behandlingen går ut på å hemme AXL, som er et reseptor-protein som gjør kreftceller mer motstandsdyktige, og sees ofte i mange av de mest aggressive kreftformene.

– Dette er første gang FDA har sett kritisk på våre data og garantert oss en fast track-prosess. Det betyr at FDA tror det er mulighet for at bemcentinib kan bli en veldig viktig medisin i behandlingen av pasienter med leukemi. De amerikanske myndighetene vil også hjelpe oss tettere og åpne døren for regulatorirske privilegier, som akselerert godkjenning og prioritert gjennomgang når vi kommer til neste steg i utviklingen, sier adm. direktør Richard Godfrey i BerGenBio til Finansavisen.

Minimalt med byråkrati

Selskapet har allerede en pågående fase 2-studie med bemcentinib og det er tidligere blitt annonsert at senstadium av kliniske undersøkelser skal begynne i første halvår 2020.

– Dette viser at myndighetene ønsker legemiddeletet ut på markedet så raskt som mulig med et minimum av byråkrati. Jeg tolker det som et signal om at vi gjør de rette tingene, sier Godfrey.

– Er du overasket over tirsdagens kursutvikling?

– Nei, jeg er ikke overasket. Samtidig er det hyggelig å se at aksjonærene følger nyhetsstrømmen og anerkjenner vårt arbeid, sier han.

– Hvordan opplever du investorinteressen?

– Vi har fått god støtte fra våre aksjonærer de seneste årene, selv om aksjekursen har gått litt ned, sier Godfrey.

BerGenBio

Bergens-basert selskap som utvikler hittil ukjente terapiformer for kreftpasienter basert på kunnskap om AXL, som er et enzym som driver aggressive kreftformer. Selskapet er ute med til sammen tre kliniske utviklingsstudier av legemidler som hemmer AXL.

Den første legemiddelkandidaten, bemcentinib, er for tiden med i fire ulike betalte kliniske studier i fase 2.

Selskapet er notert på Oslo Børs og prises til 1,2 milliarder kroner.

Største aksjonær er Trond Mohn, med 27 prosent av aksjene. Nummer to på aksjonærlisten finner man det statlige venturefondet Investinor.

Fylt kasse

I starten av juni gjennomførte BerGenBio en rettet emisjon på 5,5 millioner aksjer til en kurs på 13,50 kroner pr. aksje, med et bruttoproveny på 74,2 millioner kroner.

Ved utgangen av andre kvartal var biotek-selskapets kontantbeholdning på 324 millioner kroner.

– Vil dere ha et lavere kapitalbehov nå?

– Trolig ikke. Vi tror imidlertid at kapitalen vil bli bedre sysselsatt og risikoen er tatt litt ned, sier han.

bergenbio
aksje
biotek
Nyheter
Helse
Børs