Kursrally etter rakettvekst

NattoPharma-aksjen klatret nesten 13 prosent på Oslo Børs etter at omsetningen vokste med 31 prosent i tredje kvartal.

VEKST: I tredje kvartal vokste omsetningen til NattoPharma med 31 prosent. Her representert ved adm. direktør Kjetil Ramsøy. Foto: Ivan Kverme
Helse

NattoPharma produserer vitaminet K2, som brukes i kosttilskudd og til berikning av matvarer. I tredje kvartal omsatte selskapet for 30,9 millioner kroner, opp 31 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Lønnsomheten er også blitt bedre med et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 3,2 millioner kroner, mot 1,1 millioner kroner i 2018.

– Vi er veldig fornøyd med kvartalet. Tallene viser at vi har en god skalerbarhet da vi kan selge flere produkter uten å legge til ekstra kostnader. Den underliggende omsetningsveksten er veldig sterk justert for utsatt produktlansering overfor to av våre partnere. Den største av disse vil komme med bestillinger mot slutten av fjerde kvartal, sier adm. direktør Kjetil Ramsøy i NattoPharma.

Investorene tok godt i mot kvartalsrapporten og aksjen ble onsdag formiddag sendt opp 12,58 prosent til 8,50 kroner. Det priser selskapets egenkapital til 155 millioner kroner.

NattoPharma

(Mill. kr)3. kv./193. kv./18
Driftsinntekter30,923,6
EBITDA3,21,1
Resultat før skatt2,7−0,2
Resultat etter skatt2,9−0,1

«Market maker»-avtale

Som mange mindre børsnoterte selskaper sliter NattoPharma med lav likviditet i I tredje kvartal inngikk NattoPharma en «market maker»-avtale med meglerhuset Norne Securities.

«Vi er fornøyde med å se at likviditeten i aksjen har økt betydelig da dette er viktig for å tiltrekke flere investorer. Videre er vi sikre på at fortsatt vekst og positive utsikter for selskapet vil tilføre verdi for våre aksjonærer», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

NattoPharma påpeker videre at det ønsker å satse mer på investorkommunikasjon gjennom live-sendinger, investormøter og kvartalspresentasjoner.

«Fair» verdi: 12-16 kroner

I en betalt analyse fra Nordea Markets etter andre kvartal er «fair» verdi på mellom 12 og 16 kroner basert på en kontantstrømanalyse. Det impliserer en EV/EBITDA multippel på mellom 23 og 31 ganger 2019-estimater.

Nordea-analytikerne estimerer videre en justert ebitda på i overkant av 21 millioner kroner i 2021. Det er forventet at omsetningen skal ligge på 216 millioner kroner i samme år.

«Vi forventer at NattoPharma vil økte inntektene med mellom 20 og 30 prosent de neste fire årene og det vil bidra til å øke EBITDA-marginen», skriver Nordea Markets.