<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterforskning av legemiddelselskaper i USA

Den føderale påtalemyndigheten i Brooklyn har satt i gang etterforskning av flere legemiddelselskaper. Bakgrunnen er overdosekrisen i landet.

    Publisert 26. nov. 2019 kl. 22.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord
    ETTERFORSKES: Flere legemiddelselskaper etterforskes i USA.  Foto: Dreamstime

    Etterforskerne skal nå granske om legemiddelselskapene med overlegg har oversvømt samfunnet med smertestillende opioider, melder Wall Street Journal.

    Lovene som tas i bruk, blir vanligvis brukt mot narkolangere, ifølge avisens kilder.

    Etterforskningen innebærer nye juridiske problemer for selskapene som beskyldes for å ha bidratt til det svært høye antallet overdosedødsfall knyttet til smertestillende medisiner i USA. De er fra før omfattet av flere sivile søksmål.

    Minst seks selskaper har bekreftet at de har blitt stevnet for retten av den føderale statsadvokaten i Brooklyn. Det dreier seg om legemiddelselskapene Teva Pharmaceutical Industries, Mallinckrodt PLC, Johnson & Johnson og Amneal Pharmaceuticals.

    I tillegg er distributørselskapene AmerisourceBergen og McKesson omfattet av saken, ifølge den amerikanske finansavisen.