<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksje går amok etter gladmelding i biotek

Klart for testing.

    Publisert 29. nov. 2019 kl. 10.03
    Oppdatert 29. nov. 2019 klokken 10.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord
    GÅR AMOK: Lifecare-aksjen tar av fredag etter meldingen om at selskapet er klar for testing av sin glukosesensor. Foto: NTB scanpix

    Lifecare er klare for å teste sin teknologi på menneskelige data, og beskriver i en børsmelding dette som «et betydelig fremskritt».

    Testing er neste fase i utviklingen og gjør selskapet i stand til å generere menneskelige data tidligere enn ventet med den ifølge meldingen banebrytende teknologien.

    – Dette er et nytt skritt mot miniatyrisering av Sencell Glucose-sensoren, sier forskningsdirektør Andreas Pfûtzner i en kommentar.

    Aksjen går amok på Merkur Market fredag formiddag, og stiger i skrivende stund 55,6 prosent til 2,80 kroner.

    Går globalt

    Lifecare er et Bergen-basert teknologiselskap som forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for kontinuerlig glukoseovervåking for et globalt marked.

    Forretningsidéen er å gi personer som er rammet av diabetes en bedre løsning.

    – Vår teknologi vil kunne bidra til å løse en av de største livsstilsykdommer som vi står overfor, sa styreleder Christian Saure før selskapet ble notert på Merkur Market i fjor.

    Les mer her.