Hentet først 50 millioner, så nye 75 millioner

Merkur Market-noterte SoftOx hentet nye 75 millioner kroner i en utvidet og fulltegnet emisjon, samme dag som den forrige emisjonen ble overtegnet på rekordtid.

EMISJONSGLIS: Adm. direktør Geir H. Almås i SoftOx gjorde rent bord da han jaktet penger i først én emisjon, og så en utvidet emisjon, samme dag. Foto: Iván Kverme

SoftOx hadde investorene med seg da selskapet jaktet penger til å finansiere studier og kommersiell utvikling torsdag. Medtech-selskapet fikk overtegnet både en emisjon og en utvidet emisjon, på samme dag.   

– Det var rekordstor interesse. Dette er en stor dag for oss, og vi gleder oss over at også finansmarkedet responderer positivt på selskapet, sier adm. direktør Geir Almås i SoftOx til Finansavisen.

Klokken 16.30 var også den utvidede emisjonen overtegnet, på 85 millioner kroner, og vi aksepterte de 75 millionene vi kunne
Geir Almås, SoftOx Solutions

Fredag fløy SoftOx-aksjen, notert på Merkur Market, 13,85 prosent til 29,60 kroner. Det priser selskapet til 137 millioner kroner. 

Medtech-selskapet har de seneste månedene sluppet flere nyheter om at de skal revolusjonere sårbehandling på mennesker og dyr, og at selskapet er nært forestående å begynne inngangen i markeder verdt totalt 24 milliarder kroner.  

Emisjonskupp

Det var torsdag morgen SoftOx startet emisjonen med mål om å hente 40 til 50 millioner kroner. 

– Emisjonen ble overtegnet på mer enn 50 millioner kroner på under to timer. Da gikk vi en runde internt i selskapet og bestemte oss sammen med styret for å utvide emisjonen med ytterligere 65–75 millioner, sier Almås.

Klokken 15.00 ble den utvidede emisjonen tilbudt markedet. 

– Klokken 16.30 var den også overtegnet, på 85 millioner kroner, og vi aksepterte de 75 millionene vi kunne. Det var en betydelig større etterspørsel fra investorer enn hva vi hadde forventet.

Pengene skal brukes til å finansiere studier og kommersiell utvikling, samt generelle selskapsformål, inklusive en nedbetaling av 3 millioner kroner i gjeld til eiere.

– Vi har nå kapital til nye viktige steg for å redusere bruken av antibiotika hos mennesker og dyr, og bidra til å hindre resistensutvikling.

Første lansering i 2020

Nylig inngikk SoftOx en distribusjonsavtale innen dyrehelse med VESO, som er en leverandør av vaksiner og legemidler til dyrehelse. Avtalen innebærer at VESO distribuerer SoftOx' nye produktlinje, EffectVet, innen desinfeksjon og sårbehandling i dyrehelsemarkedet. De første produktene lanseres i markedet i 2020.

– I Norge er markedet på rundt 100 millioner kroner. De første sårproduktene innenfor dyrehelse ligger klare og vil bli satt i markedet i midten av neste år.

For en måned siden skrev Finansavisen om at SoftOx jakter 50 millioner for å revolusjonere sårbehandling hos mennesker. Samtidig inngikk selskapet den første distribusjonsavtalen for hånddesinfeksjon i humanmarkedet i Norden med Nordiske Kiiltoclean-Anitibac.

– Det neste året skal selskapet begynne å tjene penger på sårbehandling på dyr og hånddesinfeksjon mens vi ferdigstiller lanseringen av SWIS for humanmarkedet. Vi mener dette blir siste gangen vi henter penger i markedet før selskapet er cashpositiv på driften, sier Almås.

Nå er pengene hentet i torsdagens vellykkede emisjon og utvidede emisjon. 

SoftOx Solutions vurderer å hente penger

Jakter 50 millioner for å revolusjonere sårbehandling