BerGenBio-aksjen steg kraftig

BerGenBio overrasket aksjemarkedet tirsdag med nyheter om kreftmedisinen bemcentinib, og investorene kastet seg over aksjen.

SOLIDE DATA: BerGenBio utvikler bemcentinib, som selskapet håper blir en hjørnestein i fremtidens kreftbehandling. Medisinen prøves ut på ulike krefttyper, både alene og i kombinasjon med andre medisiner. Foto: NTB Scanpix

Biotekselskapet la tirsdag frem et resultat som viste beskjedne 0,2 millioner kroner i inntekter i fjerde kvartal 2019, ned fra 2,3 millioner i fjor. For hele året økte likevel inntektene med 6,6 millioner fra året før, til 8,9 millioner.

Markedet responderte likevel positivt på rapporten, og sendte aksjen opp 11,4 prosent til knappe 20 kroner.

– Solide data for kreftmedisinen bemcentinib, strategien og finansiell posisjon til å ferdigstille pågående studier, tror jeg ble godt mottatt i markedet, sier adm. direktør Richard Godfrey i BerGenBio til Finansavisen.

Comeback for aksjen

Fjerde kvartal endte med et driftsunderskudd på 59,1 millioner kroner, mens året som helhet ga et negativt resultat på 204,4 millioner.

Stemningen for biotekselskapet har heller ikke vært like god på Oslo Børs i vinter, hvor aksjekursen har falt gode 20 prosent siden nyttår.

HAR CASH: Toppsjef Richard Godfrey i BerGenBio mener selskapet har kapital til å finansiere ferdig pågående studier. Foto: Linn Kristin Løvaas

BerGenBio utvikler bemcentinib, som selskapet håper blir sentralt i fremtidens kreftbehandling. Behandlingen går ut på å hemme AXL, som er et reseptorprotein som gjør kreftceller mer motstandsdyktige, og sees ofte i mange av de mest aggressive kreftformene.

Toppsjefen bedyrer at selskapet har sterke kliniske data fra i fjor, og er komfortabel med at de vil levere positive data også i 2020.

– Vi er veldig fornøyde med dataene fra studiene for bemcentinib og at selskapet er godt finansiert til å gjennomføre videre studier for å nå de neste milepælene.

– Når kan kreftmedisinen lanseres i markedet?

– 2020 er året for avklaringer av studiene. Videre følger to år med kliniske studier og regulatorisk godkjenning, før vi kan lansere i 2023–24, svarer Godfrey.

470 mill. i cash

BerGenBio gjennomførte nylig en rettet emisjon på 220 millioner kroner, som på få timer ble overtegnet.

– Kombinert med kontantbeholdningen har vi 470 millioner kroner, som vil vare godt inn i 2021 og ta oss gjennom alle våre pågående studier.

Godfrey mener selskapet er blitt en attraktiv kandidat for partnere.

– Vi trenger ikke en partner for å gå forover, siden vi er godt finansiert, men en partner vil redusere risikoen i fremtidig utvikling av kreftmedisinen.

BerGenBio

(Mill. kr)4. kv./194. kv./18
Driftsinntekter0,22,3
Driftsresultat-59,1-50,9
Resultat før skatt-57,6-51,1
Resultat etter skatt-57,6-51,1

BerGenBio

  • Bioteknologiselskap som utvikler legemiddelkandidater mot de fleste aggressive kreftformer.
  • Har hovedkontor i Bergen. Driver også med klinisk utvikling i Oxford, Storbritannia.
  • Adm. direktør er Richard Godfrey.
  • Største aksjonær er Trond Mohns Meteva.